Facebookista varastettujen tietojen joukossa 1,4 miljoonan suomalaisen tiedot

Muun muassa Business Insider -verkkojulkaisu uutisoi eilen, että yli 500 miljoonan Facebookin käyttäjän henkilötietoja on julkaistu verkossa hakkerifoorumilla.

Julkaistuissa tiedoissa on ainakin henkilöiden nimiä, puhelinnumeroita, Facebook-käyttäjätunnuksia, syntymäaikoja ja joissain tapauksissa sähköpostiosoitteita. Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan tiedoissa on mukana puhelinnumeron lisäksi ainoastaan käyttäjien itsensä Facebookiin syöttämiä tietoja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan tietoja on yhteensä 533 miljoonasta ihmisestä, joista suomalaisia on vajaat 1,4 miljoonaa.

– Julkisten tietojen perusteella hyökkääjä on sittemmin korjatun haavoittuvuuden avulla onnistunut varastamaan Facebookilta listan puhelinnumeroista ja niiden avulla hakemaan profiileiden tiedoista muut tiedot. Vaikka puhelinnumero olisi ollut siis piilotettuna, se saattaa löytyä nyt julkaistuista tiedoista yhdistettynä profiilitietoihin, Kyberturvallisuuskeskus kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Asiasta kertoi: STT Yle uutiset

Be the first to comment on "Facebookista varastettujen tietojen joukossa 1,4 miljoonan suomalaisen tiedot"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*