Uudet äänentoistolaitteet lupaavat parempaa laatua ja monipuolisuutta

Äänentoisto on tärkeä osa musiikin, elokuvien, pelien ja muiden ääntä sisältävien sisältöjen nauttimista. Nykyaikaiset äänentoistolaitteet pyrkivät tarjoamaan mahdollisimman korkealaatuista, tasapainoista ja luonnollista ääntä erilaisissa tiloissa ja tilanteissa. Markkinoille on tulossa uusia äänentoistolaitteita, jotka hyödyntävät uusinta teknologiaa ja innovaatioita äänentoiston parantamiseksi. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin näistä uusista tuotteista ja niiden ominaisuuksista.

Genelec 8000-sarjan monitorikaiuttimet

Genelec on suomalainen yritys, joka on erikoistunut studiomonitorien ja aktiivikaiuttimien valmistukseen. Genelec on tunnettu laadukkaista ja luotettavista tuotteistaan, joita käytetään monissa ammattistudioissa ja kotistudioissa ympäri maailmaa. Genelec on julkaissut uuden 8000-sarjan monitorikaiuttimet, jotka ovat saatavilla eri kokoisina ja väreinä. 8000-sarjan monitorikaiuttimet ovat suunniteltu erityisesti digitaaliseen äänentoistoon ja ne sisältävät seuraavia ominaisuuksia

 • Smart Active Monitor (SAM) -järjestelmä, joka mahdollistaa kaiuttimien automaattisen säätämisen akustiikan mukaan. SAM-järjestelmä analysoi kaiuttimien sijainnin, suuntauksen ja ympäristön ääniolosuhteet ja optimoi kaiuttimien taajuusvasteen, jakosuotimen ja äänenvoimakkuuden.
 • Minimum Diffraction Enclosure (MDE) -kotelo, joka on valmistettu alumiinista ja muotoiltu siten, että se vähentää kotelon aiheuttamia heijastuksia ja diffraktioita. MDE-kotelo parantaa kaiuttimen suuntakuvion tasaisuutta ja äänenlaatua.
 • Directivity Control Waveguide (DCW) -suuntain, joka on integroitu diskanttielementtiin ja joka ohjaa äänen tasaisesti ja laajasti kuuntelualueelle. DCW-suuntain vähentää huoneen vaikutusta äänen väritykseen ja parantaa stereokuvan tarkkuutta.
 • Iso-Pod -jalusta, joka on kumipintainen teline, joka eristää kaiuttimen alustasta ja vaimentaa tärinää. Iso-Pod-jalusta mahdollistaa myös kaiuttimen kallistamisen haluttuun kulmaan.

Genelec 8000-sarjan monitorikaiuttimet ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat kuulla äänen mahdollisimman tarkasti ja luonnollisesti. Genelec 8000-sarjan monitorikaiuttimet sopivat niin musiikin tuottamiseen, miksaamiseen ja masterointiin kuin elokuvien, pelien ja muiden äänisisältöjen toistamiseen.

Adam T-sarjan aktiivimonitorit

Adam on saksalainen yritys, joka on erikoistunut aktiivimonitoreiden valmistukseen. Adam on tunnettu erityisesti Air Motion Transformer (AMT) -diskanttielementeistään, jotka tuottavat erittäin tarkkaa ja yksityiskohtaista ääntä. Adam on julkaissut uuden T-sarjan aktiivimonitorit, jotka ovat edullisempia ja kompaktimpia kuin Adam:n aiemmat mallit. T-sarjan aktiivimonitorit ovat saatavilla kahdessa koossa: T5V ja T7V. T-sarjan aktiivimonitorit sisältävät seuraavia ominaisuuksia

 • U-ART -diskanttielementti, joka on AMT:n kehittyneempi versio ja joka tuottaa laajan taajuusvasteen (25 kHz asti) ja suuren dynamiikan. U-ART-diskanttielementti on suojattu magneettisesti ja se on sijoitettu aaltoputkeen, joka parantaa äänen suuntaavuutta ja vähentää heijastuksia.
 • Polypropyleeni -bassoelementti, joka on valmistettu kestävästä ja jäykästä materiaalista ja joka tuottaa syvän ja tiukan basson. Bassoelementti on varustettu takapuolella olevalla bassorefleksiaukolla, joka parantaa basson toistoa ja vähentää port noise -ilmiötä.
 • Tasavirtavahvistin , joka on suunniteltu erityisesti U-ART-diskanttielementille ja joka tarjoaa riittävästi tehoa ja vääristymätöntä ääntä. Tasavirtavahvistin on yhteensopiva erilaisten äänilähteiden kanssa ja siinä on XLR- ja RCA-liitännät.
 • DSP -piiri, joka mahdollistaa kaiuttimien säätämisen erilaisiin akustisiin olosuhteisiin. DSP-piirissä on taajuuskorjain, jakosuodin ja suojapiiri, jotka optimoivat kaiuttimien suorituskyvyn.

Adam T-sarjan aktiivimonitorit ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat kuulla äänen mahdollisimman selkeästi ja yksityiskohtaisesti. Adam T-sarjan aktiivimonitorit sopivat niin kotistudioihin, editointihuoneisiin, podcast-studioihin kuin multimediakäyttöön.

Dap Audio MB-sarjan kaiutinelementit

Dap Audio on hollantilainen yritys, joka valmistaa äänentoistolaitteita ja -tarvikkeita. Dap Audio on tunnettu edullisista ja laadukkaista tuotteistaan, jotka sopivat niin harrastelijoille kuin ammattilaisillekin. Dap Audio on julkaissut uuden MB-sarjan kaiutinelementit, jotka ovat tarkoitettu kaiuttimien rakentamiseen tai korjaamiseen. MB-sarjan kaiutinelementit ovat saatavilla eri kokoisina ja tehoisina. MB-sarjan kaiutinelementit sisältävät seuraavia ominaisuuksia

 • Kevlar -kartio, joka on valmistettu kestävästä ja kevyestä materiaalista ja joka tuottaa tasaisen ja lineaarisen taajuusvasteen. Kevlar-kartio on myös kosteutta ja lämpöä kestävä, mikä pidentää kaiutinelementin käyttöikää.
 • Kumireuna , joka on valmistettu joustavasta ja vahvasta materiaalista ja joka mahdollistaa suuren liikevaran ja vaimentaa resonansseja. Kumireuna on myös helppo vaihtaa, jos se vaurioituu tai kuluu.
 • Teräskori , joka on valmistettu tukevasta ja painavasta materiaalista ja joka pitää kaiutinelementin paikallaan ja vähentää värinää. Teräskori on myös magneettisesti suojattu, mikä estää häiriöitä muista laitteista.