Testi | Razer Blade 14 -pelikannettava – Kompakti, tehokas ja osittain kuumakin pakkaus

Razerin uusin pelikannettava on monilta osin mielenkiintoinen. Erityisesti siinä yhdistyvät teho ja aidosti kompakti koko. Hieno kokonaisuus kuitenkin lämpenee reippaasti.

Kannettavien tietokoneiden markkinoille saatiin toivottua kuhinaa AMD:n julkaistua Zen 3 -mikroarkkitehtuuriin perustuvat APU-piirit (Cezanne) kannettaviin tietokoneisiin. Pelikannettavien saralla Intel on dominoinut markkinoita varsin pitkään ja Cezanne näyttääkin käynnistäneen liikehdintää kannettavien valmistajien joukossa. Pelikannettavista alkaa löytyä koko ajan enemmän AMD:n prosessorilla varustettuja malleja ja syy on varsin perusteltu, suorituskykyä piisaa.

Tällä kertaa testiin otetusta Razerin Blade 14 -pelikannettavasta löytyy AMD:n prosessori ja sen suorituskyky yllättää varsin positiivisesti. Kannettavan toinen erikoisuus on sen kompaktius. Ulkoisesti kone ei näytä pelikannettavalta vaan enemmänkin peruskannettavalta, sillä suuret ilmanotto- ja poistoaukot loistavat poissaolollaan.

Testiin otetun Razer Blade 14 (RZ09-0370) suositushinta on 1799 euroa. Samasta hintaluokasta löytyy varsin runsaasti vaihtoehtoja.

Hintaoppaan mukaan 1750-1850 euron hintaluokasta löytyy peräti 90 eri vaihtoehtoa. Samasta hintaluokasta löytyy muun muassa Gigabyten Aorus 15G XB-8SE6150MH, Asuksen ROG Strix G17 G713QM-HX016T, Asuksen TUF Gaming A17 FA706QR-HX004T ja MSI:n GP66 Leopard 11UG-225NEU. Kahdesta hintaverrokista löytyy AMD:n prosessori.

Testissä tutustutaan kannettavan suorituskykyyn, ominaisuuksiin ja arvioidaan sitä, miten hyvin se tarjoaa vastinetta rahoille. Suorituskykyä verrataan aiemmin tänä vuonna testattuihin pelikannettaviin, eli MSI:n GP66 Leopard 10UG -malliin ja Gigabyten Aero 15 OLED XD -kannettavaan. Testituloksia verrataan myös viime vuonna testattuun MSI:n GE66 Raider -malliin.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/testi-razer-blade-14-pelikannettava-kompakti-tehokas-ja-osittain-kuumakin-pakkaus/

Aiheeseen liittyvät artikkelit