Sonos Beam -soundbar päivittyi toiseen sukupolveen – Nyt mukana myös Dolby Atmos -tuki

Uusi Sonos Beam (Gen 2) -soundbar ei ulkonäöltään juurikaan eroa ensimmäisestä sukupolvesta, mutta ominaisuudet ovat päivittyneet. Uutta on esimerkiksi tuki Dolby Atmos -tilaäänelle.

Beam (Gen 2) -kaiuttimessa kerrotaan olevan aiempaa tehokkaampi prosessori, ja lisäksi HDMI-liitäntä on nyt eARC-yhteensopiva. Päivitysten myötä soundbar on saanut tuen suuriresoluutioisille ääniformaateille, kuten Dolby Atmosille. Sonos lisää alustalleen myöhemmin tänä vuonna Amazon Music Ultra HD -äänituen ja Dolby Atmos Musicin. Esimerkiksi Amazon Music Ultra HD mahdollistaa häviöttömän äänen Sonos-kaiuttimilla jopa 24-bit/48 kHz -laadulla.

Kompaksi soundbar-kaiutin on mitoiltaan 69 x 651 x 100 millimetriä ja painoa on 2,8 kilogrammaa. Vaikka soundbar näyttää tutulta, on muotoilua päivitetty uudella säleiköllä ja yksivärisellä viimeistelyllä.

Sisällä yksi olennainen muutos on se, että Beam (Gen 2) perustuu nyt viisikaiutinjärjestelmään, kun edeltäjä sai tyytyä kolmeen. Valmistaja kertoo samalla myös vahvistintehon nousseen, mutta tarkkaa lukemaa ei ilmoiteta. Ääntä voi lisäksi hienosäätää sopimaan tilan akustiikkaan Trueplay-tekniikan avulla.

Beamin voi myös halutessaan kiinnittää seinälle, ja hallinta onnistuu esimerkiksi Sonos-sovelluksen, television kaukosäätimen, Apple AirPlay 2:n ja suoratoistosovellusten kautta. Beamia voi käyttää sellaisenaan, mutta sitä voi käyttää myös osana Sonos-monikaiutinjärjestelmää.

Sonos Beam (Gen 2) on jo ennakkotilattavissa, mutta virallisesti kaiutin tulee myyntiin 5. lokakuuta ja sen hinta on 499 euroa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/sonos-beam-soundbar-paivittyi-toiseen-sukupolveen-nyt-mukana-myos-dolby-atmos-tuki/

Aiheeseen liittyvät artikkelit