Jälleenmyyjän tutkimuksessa käytiin läpi PC-komponenttien vika-alttiutta – Yksi tuote oli ylitse muiden

Puget Systemsin mukaan Samsungin SSD-asemien vikaantuvuus on olematonta luokkaa. Tutkimusta arvioitaessa tulee muistaa, että kyseessä on vain yhden jälleenmyyjän kokemukset.

Uusia PC-komponentteja ostaessa toivoisi, että ne kestäisivät mahdollisimman pitkään. Ikävä kyllä näin ei aina ole, joten on hyvä saada osviittaa kestävistä tuotteista.

Yhdysvaltalainen tietokoneiden jälleenmyyjä Puget Systems tutki komponenttien toimivuutta vuonna 2021, ja raportista paljastui mielenkiintoisia tuloksia. Puget tutki muun muassa suorittimia, näytönohjaimia, kiintolevyjä ja SSD-levyjä.

Intelin 11. sukupolven suorittimet olivat vuonna 2011 viallisimpia prosessoreita. Pugetin raportissa niistä oli viallisia 5,28 prosenttia, joka oli prosenttiosuus ennen asiakkaille toimittamista. Asiakkaille toimitetuista prosessoreista paljastui vialliseksi vielä 1,32 prosenttia. AMD:n Ryzen 5000 -sarjan suorittimista ennen asiakkaille toimittamista havaittiin viallisiksi 2,02 prosenttia. Asiakkaille toimittamisen jälkeen viallisia oli 0,77 prosenttia.

Pugetin näytönohjaintilasto on epäreilu, sillä siinä ei ole mukana lainkaan AMD:ta. Mainittakoon kuitenkin, että Nvidian GeForce RTX 3000 -sarjan Founders Edition -näytönohjaimista oli ennen asiakkaille toimittamista viallisia 0,41 prosenttia. Asiakkaille toimittamiseen jälkeen vika-aste oli 0,26 prosenttia. Nvidian kumppanivalmistajista olivat mukana Asus, EVGA, Gigabyte, MSI, NVIDIA ja PNY, ja he eivät pärjänneet yhtä hyvin. Kumppanien GeForce RTX 3000 -näytönohjainten vikaantumisaste oli 1,63 prosenttia ja asiakkailla 0,74 prosenttia.

Western Digital Ultrastar -kiintolevyjen vikaprosentti oli kategoriansa korkein. Myymälöissä havaittu vika-aste oli 0,73 prosenttia ja asiakkailla 0,39 prosenttia. Seagate Firecuda 520 sai kunnian olla 0,65 prosentilla myymälöissä vikaantuneimmaksi havaittu SSD-asema. Asiakkailla vikaprosentti oli kuitenkin pyöreä nolla. Samsungin menestys oli hämmentävän kovaa luokkaa, sillä Samsung 870 EVO/QVO -SSD-asemista ei löytynyt ainuttakaan vikaantunutta tuotetta. Alla kuvia.

 

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/jalleenmyyjan-tutkimuksessa-kaytiin-lapi-pc-komponenttien-vika-alttiutta-yksi-tuote-oli-ylitse-muiden/

Aiheeseen liittyvät artikkelit