Testi | TP-Link Deco X90 -Mesh-järjestelmä – Erinomainen suorituskyky ja vaivaton ottaa käyttöön

Erilaiset WiFi-Mesh-ratkaisut ovat yleistyneet tasaiseen tahtiin markkinoilla, mutta Mesh-verkkolaitteet ovat aina tuntuneet kompromisseilta perinteisiin tukiasemiin verrattuna. Muropaketin testiin saapui TP-Linkin Deco malliston lippulaivamalli, Dexo X90 Wifi-mesh -järjestelmä. Se näyttää, että myös Mesh-ratkaisu voi toimia hienosti.

Useissa isommissa kodeissa koko asunnon alaa ei saa katettua yhdellä WiFi-tukiasemalla, ja useamman tukiaseman konfigurointi yhdeksi verkoksi voi olla teknisesti haastavaa tai työlästä. Tällaiseen tilanteeseen useamman tukiaseman valmis Mesh-järjestelmä voi olla erinomainen ratkaisu.

TP-Link Deco -malliston laitteet on suunniteltu mahdollisimman huomaamattomiksi moderneihin koteihin, missä on mielestäni onnistuttu melko hyvin. Omasta mielestäni WiFi-purkit eivät edelleenkään ole varsinaisia sisustuselementtejä, mutta kieltämättä Deco X90 -tukiasemat ovat hyvin huomaamattomia – samoin kuin aiemmin Muropaketin testissä olleet Deco X60 -tukiasemat.

Aikaisempaan Deco X60 -mallista poiketen Deco X90 -paketissa toimitetaan vain kaksi tukiasemaa. Kaksikko on muodoltaan ja kooltaan huomattavasti X60-mallin tukiasemia korkeampi.

Yksittäin ostettuna Deco X90 -tukiasema maksaa 250 euroa, mutta kahden tukiaseman pakkausta löytää jo alennuksesta 350 euron hintaan useammasta kaupasta. Samassa hintaluokassa kamppailevat Netgear Orbi-, Linksys Velop- ja Asus ZenWifi AX -Mesh-järjestelmät.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/testi-tp-link-deco-x90-mesh-jarjestelma/

Aiheeseen liittyvät artikkelit