Asus käyttää lämpötahnan sijaan nestemäistä metallia ROG G703 -pelikannettavassa

Asus ROG G703

Asus on päätynyt käyttämään ROG G703- ja ROG Mothership GZ700  -pelikannettavissa Core i9-9980HK -prosessorin jäähdytykseen nestemetallia lämpötahnan sijaan.

Asus mainostaa nestemäisen metallin alentavan lämpötiloja parhaimmillaan 13 astetta, verrattuna normaaliin lämpötahnaan. Nestemetallia varten on kannettavien sisään rakennettu oma suojakehikko, jottei sitä pääsisi valumaan muihin komponentteihin. Tarkkaa nestemetallin nimeä Asus ei kerro, mutta mainitsee sen valmistajan olevan Thermal Grizzly.

Nestemetallin käytön syyksi arvioidaan Hexus-sivustolla ainakin i9-mobiiliprosessoreissa nähdyt lämpöongelmat ja niiden aiheuttamat prosessorin dynaamiset kellotaajuuden muutokset. Toinen hyvä selitys on se, että eniten tehoa hamuavat kannettavien ostajat päätyvät usein itse vaihtamaan koneissa käytetyt lämpötahnat. Kuluttajan kannalta on hyvä, että valmistajat käyttävät parempaa lämpötahnaa tai nestemetallia, sillä sen vaihtaminen itse oston jälkeen todennäköisesti mitätöi takuun. Ilmiö lämpötahnojen vaihtamisesta tai korvaamisesta on rantaunut myös pelikonsoleihin, erityisesti äänekkäästä jäähdytyksestä moititun PS4 Pron myötä.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/asus-kayttaa-lampotahnan-sijaan-nestemaista-metallia-rog-g703-pelikannettavassa/

Aiheeseen liittyvät artikkelit