Paritesti: Huawei P Smart Z ja Samsung Galaxy A40 – Isokokoinen mediamylly haastaa pienikokoisen myyntihitin

Samsungin Galaxy A40 on hallinnut suomalaisia puhelinten myyntitilastoja varsinkin kuluneena kesänä. Huawein taannoin julkaisema, esiin ponnahtavalla etukameralla varustettu P Smart Z haastaa kuitenkin Galaxy A40:n menestyksekkäästi 200-300 euron hintaluokassa.

Keskihintaisten puhelimen 200-300 euron hintaluokka on varsinkin nykyään erittäin kilpailtu. Tästä hintaluokasta alkaa löytyä hyvin toimivia, monipuolisia puhelimia.

Samalla pysytellään kuitenkin tasolla, jolla puhelimissa on edelleen jouduttu usein tekemään uhrauksia siellä sun täällä. Eri malleissa painotetaan eri asioita ja ominaisuuksia. Tämä on helppo huomata myös Samsung Galaxy A40:n ja Huawei P Smart Z:n välisessä vertailussa.

Testilaitteiden edustamassa 200-300 euron hintaluokassa riittää valinnanvaraa. Muita hintaluokkaan osuvia malleja voisi mainita esimerkiksi Muropaketin testissä aiemmin käyneen Nokia 4.2:n sekä IFA 2019 -tapahtumassa esitelty Nokia 7.2. Vaihtoehtona on myös esimerkiksi Motorolan One Vision, jonka testin voi lukea täältä.

Kaksikosta huomattavasti kompaktimpi 5,9-tuumainen Galaxy A40 on varsin perinteinen keskihintainen puhelin. Puhelimen suorittimena toimii Exynos 7904 joka suoriutuu kyllä kohtalaisen hyvin jokapäiväisestä käytöstä, mutta joka jää auttamatta kalliimmista puhelimista löytyvien suorittimien jalkoihin.

Puhelimessa on neljä gigatavua keskusmuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa. Tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikorteilla teratavun verran.

Hillityllä ulkonäöllä suunnitellusta puhelimesta huokuu arkikäyttöön tarkoitetun ”perusmallin” vaikutelma ja Galaxy A40 onkin kaksikosta hieman edullisempi 249 euron suositushinnallaan. Puhelinta on kuitenkin myyty ajoittain alennusmyynneissä noin 200 euron hinnalla.

Galaxy A40:n myyntipakkaus sisältää itse puhelimen lisäksi laturin, irrotettavan USB-C-kaapelin, nappikuulokkeet ja nipun erilaisia ohjevihkosia. Nappikuulokkeiden taso ei huimaa päätä, mutta hätätilanteessa ne ajavat asiansa esimerkiksi kuntosalilla mikäli muita kuulokkeita ei ole käytettävissä.

Virallisella 279 euron suositushinnalla myytävä P Smart Z on nimensä mukaisesti päivitetty versio Muropaketin testissä aiemmin tänä vuonna käyneestä P Smartista. Puhelimen ulkonäköä on paranneltu ja teknisellä puolella muun muassa suoritin on päivitetty Kirin 710F -malliin.

Keskusmuistia puhelimessa on Galaxy A40:n tavoin neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 64 gigatavua. Myös P Smart Z:ssa muistia voi laajentaa microSD-muistikorteilla aina teratavuun saakka.

Huawein 6,59-tuumainen P Smart Z tuntuu kädessä huomattavasti massiivisemmalta. Puhelimen toivottu koko on toki aina henkilökohtainen mielipide, mutta P Smart Z:n käyttö yhdellä kädellä saattaa osoittautua jo melko hankalaksi isokätisellekkin käyttäjälle.

Puhelimessa on selvästi panostettu ulkonäköön. Etukamera on piilotettu trendikkäästi esiin ponnahtavaan telakkaan, jolloin näytössä e ole lainkaan lovea tai reikää. Myös multimediakäyttö ja pelaaminen onnistuvat P Smart Z:lla Galaxy Galaxy A40 -mallia paremmin, sillä P Smart Z:ssa käytetty Kirin 710F -suoritin on Exynos 7904 -alustaa tehokkaampi.

Huawei P Smart Z:n myyntipakkauksen sisältö vastaa kilpailijan myyntipakkauksen sisältöä. Mukana on edelleen irrotettava USB-C-kaapeli, matka-sovitin, ohjevihkosia ja kehnot nappikuulokkeet.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/paritesti-huawei-p-smart-z-ja-samsung-galaxy-a40-isokokoinen-mediamylly-haastaa-pienikokoisen-myyntihitin/

Aiheeseen liittyvät artikkelit