NSA:n omalla hakkerointityökalulla hyökättiin tiedustelupalvelun kotikonnuille

EternalBlue-niminen hakkerointityökalu aiheuttaa huolta Yhdysvalloissa. NSA:n kehittämää haitaketta käytetään raportoidusti kaupunkien ”sulkemiseen.”

Haittaohjelman avulla on hyökätty Baltimoren paikallishallintoa vastaan. Mikä nolointa, kaupungin läheisyydessä sijaitsee NSA:n pääkonttori. 7. toukokuuta tapahtuneissa hyökkäyksissä lamautettiin kaupungin tietokoneita ja sen tarjoamia palveluita. Baltimoren kaupungin IT-tuki on yrittänyt hiljalleen saada järjestelmiä jälleen toimimaan.

Cnetin artikkelin mukana hakkerien kohteena ei ole ainoastaan Baltimore. Kaupunkien tietokonejärjestelmiä on lamautettu kautta maan. Tämä on tietysti aiheuttanut myös rahallisia kustannuksia – hakkeroijilla kun on tapana kiristää rahaa hyökkäysten avulla.

The New York Timesin haastatteleman asiantuntijan mukaan maailmanlaajuinen ransomware-epidemia onkin vasta alkamassa. ”On uskomatonta, että tiedustelupalveluille tarkoitettu työkalu on nyt julkisesti saatavilla ja niin laajasti käytetty”, Symantecin Vikram Thakur ihmetteli.

Jotkut nimettömänä pysyvät viranomaiset ovat vaatineet NSA:ta vastuuseen EternalBluen leviämisestä vääriin käsiin. Yksi virkamies vertasi työkalun menettämistä siihen, kuin sarjatuliaseita täynnä olevaa varastoa ei olisi vartioitu.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/nsan-omalla-hakkerointityokalulla-hyokattiin-tiedustelupalvelun-kotikonnuille/

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Razer julkaisi suosikkikuulokkeen uudistetun versi...
Intel esitteli uutta Thunderbolt 4 -liitäntäteknol...
Testi | Razer Blade 14 -pelikannettava – Kompakti,...