Razer Blade 14 on pienikokoinen tehomylly – AMD:n suorittimella varustettu kannettava on vain 16,8 millimetriä paksu mutta sisältä löytyy jopa Ryzen 9 ja GeForce RTX 3080

Pienikokoisemmat pelikannettavat eivät aina edusta tehokkainta luokkaa, mutta Razerin juuri julkaisema Blade 14 -malli on toista maata. Pellin alta löytyy parhaimmillaan rautaa niin AMD:n kuin Nvidian mobiilikomponenttien yläpäästä.

Uunituore Razer Blade 14 -pelikannettava on ulkomitoiltaan vain 220 x 319,7 x 16,8 millimetriä, ja laitteessa on alumiinirunko. Silti pelikannettavassa käytetään AMD:n suorittimista jopa kerroinlukitsematonta Ryzen 9 5900HX -versiota. Kahdeksanytimisen, 7 nm -prosessilla valmistetun suorittimen suurin boost-kellotaajuus on 4,6 gigahertsiä. Näytönohjain voi olla parhaimmillaan jopa GeForce RTX 3080, mutta kuitenkin enintään 100 watin TGP-arvolla. DDR4-muistia on kannettavassa 16 gigatavua, ja sen kellotaajuus on 3200 megahertsiä. Tallennustilana on yhden teratavun SSD-asema.

Järeät komponentit vaativat myös tehokkaan jäähdytysratkaisun. Razer Blade 14 -mallin jäähdytys perustuu kattavaan Vapor Chamber -ratkaisuun. Sen ohessa on käytössä kaksi tuuletinta. Jäähdytystä ohjataan automaattisesti, mutta myös manuaalikäyttö onnistuu tarvittaessa.

Nimensä mukaisesti kannettavassa on 14-tuumainen näyttö. Näyttövaihtoehtoja on kaksi: Full HD -tarkkuuden näyttö 144 hertsin virkistystaajuudella ja sataprosenttisella SRGB-väriavaruudella tai QHD-tarkkuudella 165-hertsinen paneeli, joka kattaa DCI-P3-väriavaruuden sataprosenttisesti. Näytöt tukevat Freesync Premium -tekniikkaa. Näppäimistössä on Razer Chroma -valaistus. Kannettavan nettikamera on Windows Hello -yhteensopiva.

Liitäntäominaisuudet ovat kattavat. Sekä USB-A- että USB-C (3.2 gen 2) -liitäntöjä on kaksi, yksi kummassakin kyljessä. Näiden lisäksi on käytössä virtaliitin, 3,5 millimetrin ääniliitäntä sekä HDMI 2.1 -näyttöliitäntä. Langattomista yhteyksistä on käytössä WiFi 6E ja Bluetooth 5.2. Kaiuttimet tukevat THX Spatial -tilaääntä.

Akussa on kapasiteettia 61,6 wattitunnin verran, ja akkukesto voi kevyessä käytössä olla enintään 12 tuntia.

Razer Blade 14 -mallien hinnat alkavat 1999 eurosta.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/razer-blade-14-on-pienikokoinen-tehomylly-amdn-suorittimella-varustettu-kannettava-on-vain-168-millimetria-paksu-mutta-sisalta-loytyy-jopa-ryzen-9-ja-geforce-rtx-3080/

Aiheeseen liittyvät artikkelit