Haloa älypuhelimella – Microsoftin Project xCloud streamaa konsolipelejä mobiililaitteisiin

Microsoft on julkistanut Project xCloudin, joka pyrkii mahdollistamaan konsolipelien viiveettömän streamauksen mobiililaitteisiin Microsoftin Azure-pilvipalvelun avustuksella.

Pelien streamauksesta on puhuttu jo kauan, mutta vielä tähän mennessä konseptin toimivuus on jäänyt hieman kyseenalaiseksi. Suurin ongelma stream-pelaamisessa on verkkoviive, joka tekee varsinkin nopeatempoisten pelien kuten ajosimulaattoreiden ja räiskintöjen pelaamisestä hankalaa.

Nyt omaa ratkaisuaan tarjoaa Microsoft, raportoi Eurogamer. Yrityksen julkistaman Project xCloudin on tarkoitus mahdollistaa konsolipelien streamaaminen Xbox Onen raudalla varustetuista datakeskuksista käyttäjien mobiililaitteisiin, joihin voi halutessaan yhdistää erillisen peliohjaimen. Verkkoviive pyritään minimoimaan hyödyntämällä Microsoftin olemassa olevaa Azure-pilviteknologiaa.

Project xCloudin suljettu testaus on aloitettu 4G-verkoissa. Ensi vuonna Project xCloud avataan myös suurelle yleisölle. Microsoftin tarkoituksena on myös hyödyntää 5G-verkkoja niiden yleistyessä.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/haloa-alypuhelimella-microsoftin-project-xcloud-streamaa-konsolipeleja-mobiililaitteisiin/

Aiheeseen liittyvät artikkelit