Googlen Project Treble toimii – Android-versioiden käyttöönotto nopeutunut

Project Treble luotiin vuonna 2017 nopeuttamaan valmistajien siirtymistä uuteen Android-versioon. Google on nyt kertonut projektin tuloksista.

Google tiedotti, että se tiesi vievän jonkin aikaa, ennen kuin vaikutukset näkyisivät. Treble julkaistiin aikoinaan, kun Android Oreo oli uusin Android-versio. Android Pien jälkeen Google pystyi näkemään Treblen vaikutuksen ensimmäistä kertaa.

Googlen julkaiseman taulukon perusteella valmistajat siirtyivät Pie-versioon huomattavasti aiempaa nopeammin. Sama on tiettävästi jatkunut Android 10 -version käyttöönotossa.

Androidin uusien versioiden käyttöönotto on ollut hidasta esimerkiksi valmistajien erilaisten järjestelmäpiirien vuoksi. Valmistajien on myös täytynyt modifioida heidän omaa ohjelmistokoodiaan aina uuden Android-version ilmestyessä. Project Treblen myötä uusien Android-versioiden käyttööonottoon liittyvät työvaiheet ovat helpottuneet. Alla Googlen aiheesta julkaisema taulukko.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/googlen-project-treble-toimii-android-versioiden-kayttoonotto-nopeutunut/

Aiheeseen liittyvät artikkelit