Sony toi viimeisimpiin huipputelevisioiden uuden OLED-paneelin

Sony julkisti tällä viikolla uuden Bravia XR OLED -televisiomallistonsa Se koostuu Master Series A95K-, Master Series A90K– ja A80K 4K OLED -televisioista. Näistä A95K -mallissa on uusi QD-OLED-paneeli.

Sonyn malliston huipulle asettuvissa A95K-televisiomalleissa on uuden paneelin lisäksi käytössä Cognitive Processor XR -prosessori. Valmistajan tiedotteen mukaan Cognitive Processor XR analysoi elementtejä ristiin, tunnistaa kuvasta polttopisteen ja voimistavaa kohteen jokaista yksityiskohtaa, mikä tuo kuvaan syvyyttä, kontrastia sekä luonnolliset värit.

Sen myötä käytössä on XR Triluminos Max -väritekniikka, joiden avulla televisio kykenee tuottamaan Sonyn televisioiden laajimman väripaletin. Netflix Adaptive Calibrated Mode -tila säätää lisäksi kuvaprosessointia vallitsevan valaisun perusteella. Näin varmistetaan, että ohjelmat esitetään tekijän tarkoittamalla tavalla kaikissa valaisuolosuhteissa. Lisäksi Sonyn uusi Bravia Core Calibrated Mode -tila säätää automaattisesti kuvanlaatua, jotta se vastaa paremmin tekijän alkuperäistä näkemystä. QD-OLED -paneelin kerrotaan lisäävän värien kirkkautta jopa 200 prosentilla perinteisiin televisioihin verrattuna. A95K-uutuusmallit tulevat saataville 55- ja 65-tuumaisina.

OLED-mallien kuvaa täydentää Acoustic Surface Audio+ -äänitekniikka, joka kohdentaa äänen tarkasti näytöllä näkyvien tapahtumien kanssa.  Kaikista 2022 BRAVIA XR -malleista löytyy myös kaksi PS5:lle optimoitua ominaisuutta: Auto HDR Tone Mapping ja Auto Genre Picture Mode.

Myös kaukosäädintä on uudistettu. Alumiininen Premium Remote -kaukosäädin on helppo puhdistaa. ja siinä on yksinkertaistetut painikkeet sekä taustavalo. Finder-toiminnon avulla kaukosäädin ei pääse katoamaan.

Master Series A90K -mallit tulevat 48 ja 42 tuuman kokoluokkiin. Niiden ominaisuudet ovat pitkälti samat kuin A95K-isoveljissään, mutta merkittävin ero muodostuu siitä, ettei näissä malleissa ole käytössä QD-OLED-paneelia.

Sonyn huippumalliston täydentää A80K-versio. Se tulee saataville 77, 65 ja 55 tuuman kokoluokkiin. Myös näissä OLED-televisioissa on käytössä Cognitive Processor XR -prosessori ja toimintoihin kuuluva XR OLED Contrast Pro säätää kuvan kirkkautta korostamalla kuvan kirkkaita yksityiskohtia ja syventämällä mustantasoa varjokohdissa. Lisäksi Bravia Core Calibrated Mode -tila on käytössä näissä malleissa.

A80K-malleissa hyödynnetään niissäkin Acoustic Surface Audio+ -toimintoa. Äänentoistosta vastaa kaksi elementtiä ja kaksi subwooferia.

Kaikkien Sonyn uusien televisiomallien hinta- ja saatavuustiedot julkistetaan vasta myöhemmin.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/sony-toi-viimeisimpiin-huipputelevisioiden-uuden-oled-paneelin/

Aiheeseen liittyvät artikkelit