Gigabyteltä kuusi GeForce RTX 2060 -näytönohjainmallia

Näytönohjainten ensimmäinen aalto käsittää kuusi mallia, jotka jakautuvat viiteen eri sarjaan. Lippulaivana on odotetusti Aorus GeForce RTX 2060 Xtreme 6G -malli.

Aiemmat huhut Gigabyten häkellyttävän laajasta Geforce RTX 2060 -näytönohjainmallistosta eivät toteutuneet ainakaan sellaisenaan. Ensimmäinen aalto käsittää ainoastaan kuusi näytönohjainmallia. Lisäkiusana on se, ettei Gigabyte toistaiseksi paljasta uusien näytönohjaimiensa kellotaajuuksia, joskin nimien perusteella kaikki mallit ovat tehdasylikellotettuja.

Malliston lippulaivan roolissa on Aorus GeForce RTX 2060 Xtreme 6G. Siitä löytyy Aorus-sarjalle ominainen erittäin järeä jäähdytysratkaisu ja oletettavasti grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on joukon korkein.

GeForce RTX 2060 Gaming OC 6G ja Gaming OC Pro 6G ovat fyysisesti identtisiä keskenään kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisunsa kanssa. Arvoitukseksi jää, missä määrin Pro-malli eroaa tavan Gaming OC -mallista.

GeForce RTX 2060 OC 6G ja GeForce RTX 2060 Windforce OC 6G ovat kooltaan pienempiä kuin edellä mainitut. Kummassakin mallissa on kahdella tuulettimella varustettu jäähdytysratkaisu.

GeForce RTX 2060 Mini ITX OC 6G on nimensä mukaisesti tarkoitettu pienikokoisiin kokoonpanoihin. Näytönohjaimen pituus on 170 millimetriä vieden kuitenkin kaksi lisäkorttipaikkaa. Alumiinirivaston jäähdytyksestä huolehtii yksi 90 millimetrin tuuletin.

Näytönohjainten toimitukset alkavat 15. tammikuuta. Hinnoittelusta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Eri muistivarianttien suhteen ei myöskään ole tullut uutta tietoa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/gigabytelta-kuusi-geforce-rtx-2060-naytonohjainmallia/

Aiheeseen liittyvät artikkelit