Intelin Raja Koduri esitteli Nvidian ja AMD:n pelinäytönohjaimien kilpailijan – kutsui karkiksi

Intelin näytönohjaimien kehitystyöstä vastaava johtaja Raja Koduri esitteli tulevan pelinäytönohjaimen grafiikkapiirin.

Intel on astumassa pelinäytönohjainten markkinoille tulevalla Xe-HPG-arkkitehtuurillaan. Xe-näytönohjaimia on jo saatavilla, mutta tuleva HPG-variantti on askel pelaamiseen raskaaseen sarjaan.

– Xe-HPG (DG2). Todellinen karkki – erittäin tuottavaa aikaa muutama viikko sitten Folsomin laboratoriossa, Koduri kirjoitti Twitterissä.

Koduri lisäsi vielä, että edessä on paljon peli- sekä ajurioptimointeja. Hän sanoi kaikkien olevan yhtä aikaa innoissaan ja myös hiukan peloissaan – mitä se sitten tarkoittaakaan.

HPG-variantti lainailee teknologisia ratkaisuja Xe-grafiikkapiirien HP ja HPC-versioista. Luvassa on ainakin nopeita sisäisiä datakaistoja, laitteistotason säteenseurantaa, 512 EU-yksikköä ja tuki GDDR6-muisteille.

Grafiikkapiirit tullaan valmistamaan taiwanilaisella TSMC:llä, ja niiden odotetaan tulevan markkinoille joko vuoden 2021 lopussa tai 2022 alussa. Tom’s Hardware kertoo, että huhujen mukaan tuleva HPG-näytönohjain olisi suorituskyvyltään Nvidia GeForce RTX 3080:n tasolla.

Alla kuva.

 

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/intelin-raja-koduri-esitteli-nvidian-ja-amdn-pelinaytonohjaimien-kilpailijan-kutsui-karkiksi/

Aiheeseen liittyvät artikkelit