Kokeilu: Targus Cypress 15.6” Hero Backpack with EcoSmart – Muovipulloista on tehty laadukas, mutta aika tavanomainen tietokonereppu

Tietokoneen kuljettamiseen tarvittavan laukun valinnassa ei välttämättä mieti sen materiaaliratkaisuja, vaan pikemminkin käytettävyyttä ja kestävyyttä. Targus pyrkii uudella Cypress-mallistollaan huomioimaan myös ympäristöystävällisyyden. Kokeilimme näkyykö tämä uutuusrepun käyttöominaisuuksissa.

Etätöiden ja -koulujen myötä tietokoneen siirtely saattoi jäädä vähemmälle. Nyt kun paluu normiolosuhteisiin on hiljalleen alkanut, myös kannettavat tietokoneen kulkevat usein käyttäjänsä mukana. Kannettavalaukkuja onkin moneen lähtöön, mutta reppu on suosittu ja helppo vaihtoehto. Otimmekin kokeiltavaksi yhden pitkät perinteet omaavan merkin uutuusmallin.

Tietokonelaukkujen ja -lisävarusteiden valmistajana tunnettu Targus julkaisi maaliskuussa uuden Cypress EcoSmart-tietokonelaukkumallistonsa. Huhtikuussa kauppohin saapunut, kierrätysmateriaaleista valmistettu mallisto on saanut Global Recycled Standard -luokituksen, jonka tarkoituksena on vähentää muovipullojen päätymistä kaatopaikoille hyödyntämällä niitä laukkujen valmistuksessa.

Puhdistetuista, murskatuista ja uudelleenpolymeroiduista muovipulloista valmistetaan kuitua, josta taasen valmistetaan laukuissa käytettävää kangasta. Kokeiltavana olevan, melkoisen pitkällä nimellä siunatun Targus Cypress 15.6” Hero Backpack with EcoSmart -repun valmistamiseen kerrotaan käytetyn 26 kierrätyspulloa.

Targuksen Cypress EcoSmart -mallistoon kuuluu testirepun lisäksi 32 eri tuotetta. Valmistajan mukaan Cypress-malliston ominaisuuksiin kuuluvat sekä tyylikäs ja hienostunut ulkoasu että suojapehmusteet, jotka pitävät kannettavan tietokoneen turvassa.

Ulkoasusta voi olla montaa mieltä, mutta harmaana se on pelkistetty, eikä ainakaan herätä liikaa huomiota. Reilun kuukauden kevyen käytön aikana reppuun ei jäänyt helposti jälkiä ja se pysyi hyvin ryhdissään. Jälkimmäisessä auttaa repun onnistunut rakenne, joka pitää sen muodossaan tyhjänäkin. Pienestä sateestakaan reppu ei ollut moksiskaan.

Repun rakenne on kokonaisuutena kohtuullisen järkevä. Repussa taaimmaisena on kannettavalle tarkoitettu oma, kohtuukokoinen osio, joka on hyvin pehmustettu selkää vasten. Tietokone sujautetaan siis Targus Cypress 15.6” Hero -reppuun ylhäältä. Tämä onnistuu hyvin niin kauan, kun reppua ei ole täytetty äärimmilleen. Jälkimmäisessä tapauksessa sivussa sijaitseva vetoketju voisi toimia paremmin.

Tietokonelokeron edessä sijaitsee repun tilavin osasto, jonne mahtuu isonkin latauslaitteen lisäksi vaikkapa pokkari, paksumpi neule tai kevyt takki ja vielä isokokoiset kuulokkeetkin. Samoilla ulkomitoilla löytyy silti isommallakin osastolla varustettuja reppuja, mutta niissä ei vastaavasti ole yhtä monipuolisia lisäosastoja.

Kahden suurimman osaston lisäksi repun edestä löytyy pienemmille tarvikkeille soveltuva isompi tasku. Sinne on helppo sujauttaa kynät, varavirtalähteet ja sekä erilaiset kaapelit.

Aivan Targus Cypress 15.6” Hero -repun edestä löytyy vielä pienempi vetoketjullinen tasku. Sen olemassaoloa ei huomaa niin helposti, mutta minään varsinaisena piilotaskuna sitä ei voi pitää.

Kaikki osiot on varustettu vetoketjuilla, joiden toiminnassa ei kokeilun aikana ollut moitteen sijaa. Vetimistäkin saa mukavasti otteen.

Aavistuksen yli kilogrammaan kohoava paino ei juuri käytössä tunnu. Cypress 15.6” Hero -reppua ei voi pitää varsinaisesti äärimmäisen kevyenä, mutta paino jakautuu hyvin muotoiltujen ja säädettävien olkahihnojen ja selkäpehmusteiden ansiosta käyttömukavasti.

Repun kummallakin sivulla on tasku, johon mahtuu alle litrainen juomapullo vaivattomasti.

Täyteen lentokoneen matkustamopainoon pakattuna reppu kulkee selässä mukavasti, eikä asentoa tarvitse jatkuvasti olla korjailemassa.

Reissukäytössä auttaa myös remmi, jolla repun saa kulkemaan matkalaukun vetoaisassa. Pienenä kauneusvirheenä voi pitää olkapehmusteiden säätöremmeistä puuttuvia pidikkeitä. Tässä hintaluokassa olisi mukava, jos remmit pysyisivät siististi paikallaan, eivätkä repsottaisi sinne tänne.

Hyvä selkäpehmustus on myös hyvä hiostamaan lämpimillä keleillä. Pehmustukseen jää kaipaamaan nykyistä selkeämpiä ilmakanavia tuuletuksen tehostamiseksi. Selkäpehmusteiden pintamateriaali on kuitenkin rei’itettyä ja sellaisenaan kohtuullisen hengittävää.

Tuotteen 80 euron hintaluokka on järkevä, mutta samalla hinnalla saa vaikkapa erittäin isolla päälokerolla varustetun OnePlus Travel -repun, joka tosin on noin 100 grammaa painavampi – eikä sitä ole valmistettu kierrätysmaterialista. Tunnetuista laukkuvalmistajista esimerkiksi Samsonite valmistaa Sonoro L -reppumallia, joka on noin kympin kalliimpi, mutta myös hieman testireppua kevyempi ja värikkäämpi vaihtoehto.

Targus Cypress 15.6” Hero Backpack with EcoSmart -reppu tekee minkä lupaa. Se on käyttömukava, toimiva ja käytännöllinen. Käyttäjä saa vieläpä kierrätysmateriaalin myötä myös aavistuksen paremman mielen ja paremman omantunnon.

Hyvää

 • Käyttömukavuus
 • Monipuoliset ja toimivat osiot sekä taskut
 • Kierrätysmateriaali

Huonoa

 • Väritystä voi pitää tylsänä
 • Selkäpehmusteista hiostavuus

Tiedot Targus Cypress 15.6” Hero Backpack with EcoSmart (TBB58602GL)

 • Hinta: 79,90 €
 • Suurin kannettavien kokoluokka (osaston koko): 15,6” (38,7 x 26,5 x 2,5 cm)
 • Mitat: 30,5 x 13,5 x 50 cm
 • Paino: 1,05 kg
 • Tilavuus: 20 l
 • Väri: Harmaa
 • Muuta: Materiaali valmistettu kierrätetyistä muovipulloista

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/kokeilu-targus-cypress-15-6-hero-backpack-with-ecosmart-tietokonereppu/

Aiheeseen liittyvät artikkelit