Asus ja Colorful paljastivat Alder Lake-S -prosessorimalliston kokonaisuudessaan

Valmistajat listasivat prosessorit lievästi etuajassa emolevyjensä tuettujen prosessoreiden listalle. Listauksen perusteella Alder Lake-S -työpöytäprosessoreiden mallisto käsittää yhteensä 28 prosessoria.

Merkittävien julkistusten alla virheiltä ei voi välttyä. Tällä kertaa kyseenalaisen kunnian lunastaa Asus ja Colorful.

Valmistajat nimittäin listasivat koko Alder Lake-S -prosessorimalliston sivuilleen vaikka tähän mennessä prosessoreita on julkaistu virallisesti kolme. Luku on kuusi, kun mukaan lasketaan KF-versiot, joissa ei ole käytössä integroitua grafiikkaohjainta. Asus listasi ROG Maximus Z690 APEX -emolevyn tuettujen prosessoreiden listalle kaikki tulevat mallit. Colorful teki vastaavan listauksen kiinankielisille sivuille CVN Z690 Gaming Frozen V20 -emolevyn yhteyteen.

Listauksista nähdään, että kerroinlukittujen versioiden lisäksi jokaisesta prosessorimallista tulee tarjolle myös virtapihit T-versiot, joissa TDP-arvo jää 35 watin tasolle. Asuksen sivuilla oleva listaus paljastaa TDP-luvun lisäksi myös prosessorin peruskellotaajuuden (P-ytimien) ja välimuistin määrän.

Mielenkiintoisin ero lienee Core i5-12600K- ja Core i5-12600 -mallien välillä. Ensin mainitusta löytyy 10 ydintä (6+4) ja jälkimmäisestä vain kuusi. Core i5-12600 -mallissa ei ole lainkaan virtapihejä E-ytimiä.

Paljastumatta enää on vain prosessoreiden hinnoittelu, joka sekin selviää virallisesti jo tulevalla viikolla.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/asus-ja-colorful-paljastivat-alder-lake-s-prosessorimalliston-kokonaisuudessaan/

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nvidia julkaisi ensimmäiset GeForce RTX Super -mob...
TOP 12: Näitä Super
Mario Brosin hahmoja pornon ku...
Kokeilu |
Nokia Streaming Box 8000 -mediatoistin –...