Hämmentävä käänne: Naispuoliseksi Overwatch Contenders -pelaajaksi väitetty ”Ellie” olikin vain sosiaalinen kokeilu?

Aiemmin kerroimme Overwatch Contendersissa pelaavaan Second Windiin valitusta naispuolisesta ”Elliestä”, joka päätti jättää huipputasolla pelaamisen törkeän nettikiusaamisen vuoksi.

Ellie aiheutti alusta lähtien ihmetystä Overwatch-yhteisön keskuudessa. Käytännössä tyhjästä ilmestynyt, naispuoliseksi väitetty pelaaja nousi yhtäkkiä Overwatchin huipulle ja sai tarjouksia Overwatch-ammattijoukkueista. Ellie hyväksyi Second Windin tarjouksen 21. päivä joulukuuta, mutta päätti jättää leikin sikseen kiusaamisen vuoksi.

Internetyhteisössä epäiltiin, että Ellie valehteli identiteetistään, sillä nouseminen tyhjästä pelin huipulle kuulosti hyvin erikoiselta. Ellie yritti todistaa olevansa nainen streamaamalla muun muassa ”Poison”-nimisen ammattilaispelaajan kanssa. Ellie väitti, että tätä kiusattiin ja painostettiin omien henkilötietojen luovuttamiseen vain koska tämä oli nainen, minkä oli tarkoitus todistaa Overwatch-yhteisön olevan misogyyninen.

Tapahtumasarjassa tapahtui uusi käänne, kun Ellien kanssa streamanneet ammattilaispelaajat paljastivat, että internetyhteisö oli koko ajan oikeassa eikä Ellie oikeasti ollutkaan nainen. GameInformerin mukaan streamilla Ellietä esitti 17-vuotias tyttö mutta pelaamisesta vastasi miespuolinen ”Punisher”-ammattilaispelaaja. Ilmeisesti kyse oli alun perinkin Punisherin järjestämästä sosiaalisesta kokeilusta, jossa nähtäisiin miten Overwatch-yhteisö reagoisi naispuoliseen ammattilaispelaajaan. Punisher ei ole vielä itse kommentoinut asiaa

Sosiaalinen kokeilu on kerännyt paljon negatiivistä palautetta Overwatch-yhteisön keskuudessa. Monien mielestä kokeilu vain pahensi naispuolisten pelaajien asemaa entisestään. Raporttien mukaan myös Blizzard on sopinut hätäkokouksen Second Windin kanssa saadakseen asiaan selkeyttä.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/hammentava-kaanne-naispuoliseksi-overwatch-contenders-pelaajaksi-vaitetty-ellie-olikin-vain-sosiaalinen-kokeilu/

Aiheeseen liittyvät artikkelit