PlayerUnknown’s Battlegrounds kiellettiin Nepalissa – Syynä huoli lapsista

Nepalilaiset viranomaiset ovat huolissaan väkivaltaisen pelin vaikutuksista lapsiin sekä videopeliaddiktiosta. Siksi Nepal on päättänyt kieltää PlayerUnknown’s Battlegroundsin pelaamisen kansalaisiltaan.

”Olemme määränneet kiellon PUBGille koska se on erittäin addiktoiva lapsille ja teini-ikäisille”, kommentoi Nepalin viestintävirasto NTA:n edustaja Sandip Adhikari Reutersille. PUBGin pelaamisesta tulee laitonta ensi torstaista lähtien. Lisäksi voimaan astuu filttereitä, joiden avulla pyritään estämään PUBG-streamien ja videoiden katsominen internetistä.

Adhikarin mukaan vielä tähän mennessä ei ole sattunut vielä yhtään tapaturmaa joka liittyisi PUBGin pelaamiseen. Kiellon taustalla on sen sijaan vanhempien huoli lasten videopeliaddiktiosta, joka on vienyt lapsilta huomiota opiskelusta ja muusta rutiininomaisesta työstä.

Nepal ei ole ensimmäinen paikka, jossa viranomaiset ottavat kovat keinot käyttöön taistelussa PUBG-addiktiota vastaan. PUBGin mobiiliversio kiellettiin aiemmin myös Intian Gujaratin osavaltiossa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/playerunknowns-battlegrounds-kiellettiin-nepalissa-syyna-huoli-lapsista/

Aiheeseen liittyvät artikkelit