Gearbox-johtajaa syytetään pahoinpitelystä ja talousrikoksesta – yhtiö välttelee kommentoimasta

Borderlands 3:n julkaisua edeltävät valtavat kohut Gearbox Softwaren johtaja Randy Pitchfordista.

Eilen kerroimme, että Borderlands-pelisarjasta tuttu ääninäyttelijä David Eddings syyttää pelistudio Gearbox Softwaren johtajaa Randy Pitchfordia pahoinpitelystä. Mitään oikeuskannetta näyttelijä ei ole nostanut, mutta hän väittää studiopomon käyneen häneen käsiksi vuonna 2017, mikä vaikutti siihen, ettei näyttelijä palaa rooliinsa syksyllä ilmestyvässä Borderlands 3:ssa.

Nyt Gearbox on julkaissut lausunnon, jossa asiaa kierrellään kuin kissa kuumaa puuroa.

”Gearbox ottaa kaikki tällaiset väitteet erittäin vakavasti, ja pitäydymme kommentoimasta Daven syytöksiä, koska tämä on henkilöstökysymys”, yhtiö toteaa ComicBookin mukaan.

Gearbox myös toteaa, että he ottaisivat mielellään Eddingsin takaisin Borderlandsiin. Lausunnossa ei kuitenkaan mainita sitä, että ääninäyttelijä on myös väittänyt studion jättäneen maksamatta hänelle kuuluvia rojaltimaksuja aiemmista peleistä.

Yhtiö ei myöskään kommentoi väitteitä, että Pitchford olisi kavaltanut työntekijöiltä peräti 12 miljoonaa dollaria. Tätä asiaa puidaan parhaillaan oikeudessa, joten jää nähtäväksi, kuinka Pitchfordille vielä käy.

Borderlands 3 julkaistaan 13. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/gearbox-johtajaa-syytetaan-pahoinpitelysta-ja-talousrikoksesta-yhtio-valttelee-kommentoimasta/

Aiheeseen liittyvät artikkelit