Visceral, Telltale ja moni muu – Nämä 10 pelitaloa ovat lopettaneet toimintansa vuoden sisällä

 

Telltale ei ole ainoa studio joka on joutunut sulkemaan ovensa viimeisten 12 kuukauden aikana. Saman kohtalon on joutunut kokemaan hyvin moni muu pelitalo.

Peliteollisuus on murroksessa. Viime vuosi oli kaikkien aikojen tuottoisin, mutta siitä huolimatta kehittäjien asema on heikommalla tolalla kuin koskaan aikaisemmin.

Monien suosittujen pelien tekijät ovatkin joutuneet äkillisten irtisanomisten ja eettisesti kestämättömien työskentelyolosuhteiden uhreiksi. Menestyksekkäät studiot ovat kaatuneet, vaikka monet niistä ovat tehtailleet lisenssien pohjalta suosittuja pelejä Marvelin, Star Warsin ja Batmanin maailmoihin.

Esimerkiksi Electronic Arts on ollut tunnettu siitä, että se on lopettanut lukuisia hankkimiaan studioita: sen uhrien joukosta löytyvät maineikkaat  Westwood, Maxis ja Black Box Games.

Telltale Gamesin kaatuminen on jo kymmenes vuoden sisällä tapahtunut pelitalon sulkeminen.

Muita studioita ja niiden kehittämiä pelejä ovat Motiga (Gigantic), Visceral Games (Dead Space), Boss Key Productions (LawBreakers), Runic (Torchlight) ja Carbine (Creator of Wildstar).

Listalta löytyvät myös The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency (Drawn to Death), Wargaming Seattle (Dungeon Siege), Gazillion Entertainment (Marvel Heroes) ja Capcom Vancouver (Dead Rising).

Näiden lisäksi viime vuonna kaatuivat esimerkiksi Big Fish Games, Harmonix, Hangar 13, Robot Entertainment, Volition ja Twitch.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/peliuutiset/visceral-telltale-ja-moni-muu-nama-10-pelitaloa-ovat-lopettaneet-toimintansa-vuoden-sisalla/

Aiheeseen liittyvät artikkelit