Uusi teknologia tekee näytöstä koronantappajan – poistaa 95 prosenttia yskänpisaroista ja aerosoleista

Koronan sitkeys on ruokkinut tuotekehitystä, ja esimerkiksi suomalaisen Ouran älysormus lienee saanut koronapandemiankin myötä lisäsuosiota. Yksi uusimmista markkinoille mahdollisesti tulossa olevista uutuuksista on näyttöteknologia, joka poistaa pöpöjä huoneilmasta.

Muutaman metrin päässä kasvoista oleva näyttö voi olla koronaviruksen laskeutumispaikka. Sen sijaan, että näyttö levittäisi koronavirusta, se voisi olla ainakin Air-Clenz Systemsin mielestä koronaa torjuva laite.

Air-Clenz Systemsin tuote yhdistää näyttöön tai kannettavan tietokoneen telakkaan ilmansuodatuksen. Yritys esitteli CES 2022 -messuilla muutaman näytön, jotka oli muunnettu hyödyntämään Air-Clenz Systemsin suodatusjärjestelmää.

LG:n ja Acerin näyttöihin oli asennettu paksu kehys, joka imee hiukkasia ja puhaltaa raitista ilmaa ulos takaosan tuulettimista. Yrityksen tavoitteena on lisensoida suodatustekniikkaansa näyttövalmistajille, jotka voivat rakentaa sen omiin näyttöihinsä.

Air-Clenz Systems antoi ymmärtää, että lopulliset näyttöihin päätyvät tuotteet voisivat olla sirompia, eivätkä niin massiivisia kuin mitä prototyypit. Reunat voisivat olla näytöissä yhdysrakenteisia ja tuulettimet pienempiä.

Tekniikkaa voitaisiin rakentaa myös muihin laitteisiin. Sivustollaan Air-Clenz Systems esittelee kuvia ilmansuodatinlaatikoista, joita voitaisiin käyttää vaikkapa luokkahuoneen pöydällä tai kahviloissa.

Air-Clenzin mukaan tekniikka pystyy suodattamaan 99,97 prosenttia käyttäjän yskänpisaroista ja aerosoleista. Yhtiö mainitsi myös Engineering Company Resolved Analyticsin suorittaman kolmannen osapuolen analyysin, joka osoitti, että Air-Clenz Computer Monitor kaappaa ja suodattaa noin 95 prosenttia käyttäjän uloshengitetystä ilmasta.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/tietotekniikka/tietotekniikkauutiset/uusi-teknologia-tekee-naytosta-koronantappajan-poistaa-95-prosenttia-yskanpisaroista-ja-aerosoleista/

Aiheeseen liittyvät artikkelit