Star Wars -sarja Boba Fettin ensimmäinen jakso löytyy nyt Disney+:sta – Mutta kuka palkkionmetsästäjä oikein on?

The Book of Boba Fett -sarja jatkuu suoraan siitä mihin The Mandalorianin toinen kausi päättyi.

Star Wars -sarja The Book of Boba Fettin ensimmäinen jakso tuli tarjolle hetki sitten Disney+ -palveluun. Palkkionmetsästäjän oma sarja sisältää yhteensä seitsemän jaksoa, jotka esitetään suoratoistopalvelussa tuttuun tyyliin jakso per viikko -tahdilla. Viimeinen jakso nähdään siis helmikuun alussa.

The Book of Boba Fett -sarjan ohjaajina toimii The Mandalorianista tuttua porukkaa. Mukana ovat Jon Favreau, Bryce Dallas Howard, Dave Filoni, Steph Green ja Kevin Tancharoen. Pääpäsmäreinä toimivat Favreu ja Filoni.

Disney lupaili Muropaketille Boba Fettista muutaman jakson ennakkoon arviota varten, mutta moisia ei ole näkynyt. Niitä ei ole tainnut saada juuri kukaan muukaan, sillä ainakaan kirjoitushetkellä netistä ei löytynyt kuin pari lyhyttä arvioita.

Boba Fett on tietysti tuttu hahmo muillekin kuin intohimoisimmille Star Wars -faneille, ainakin ulkonäöltään. Loppujen lopuksi hänestä on kerrottu hyvin vähän.

Disney+:aan tuli jo aiemmin tarjolle 21-minuuttinen Special Look: Under The Helmet – The Legacy of Boba Fett -jakso, joka juhlistaa hahmon alkuperää ja perintöä. Erikoisjakson voit katsoa täältä.

Disney on julkaissut myös huiman kasan mainosmateriaalia ja infoja hahmosta sekä sarjasta:

KUKA ON BOBA FETT?

Palkkionmetsästäjä debytoi valkokankaalla Star Wars: Imperiumin vastaisku -elokuvassa, jossa hän jäljittää Darth Vaderin palkkaamana Millennium Falconia ja toimittaa myöhemmin karbonittiin jäädytetyn Han Solon gangsteri Jabba the Huttille. Boba Fett nähtiin kronologisesti elokuvissa viimeisen kerran Jedin paluussa, jossa hän vieri alas hiekkadyyniä ja päätyi Sarlacc-hirviön kitaan.

 
ALKUPERÄ


Galaktisen tasavallan nousun aikana Jango Fett palkattiin klooniarmeijan geneettiseksi malliksi. Jango esitti vastineeksi yhden pyynnön, että hänelle annettaisiin muuntelematon klooni, jonka hän voisi kasvattaa omana poikanaan. Poika oli Boba Fett, joka oppi taistelutaitonsa Jangon kautta. Jo pikkupoikana Boba osasi käsittellä blaster-aseita paremmin kuin muut ja hän oli tappavan tehokas taistelussa. Kun Obi-Wan Kenobi jäljitti Jangoa ja taisteli tätä vastaan Kamino-planeetalla, Boba onnistui melkein tappamaan jedit isänsä Slave I -tähtialuksen raskailla aseilla. Vaikka Jango selvisi kohtaamisesta, hän selviytyi heikommin jedimestari Mace Windua vastaan Geonosis-planeetalla. Taidokas jedimestari sivalsi Boban isän pään poikki, mikä aiheutti Boballe elinikäisen vihan jedejä kohtaan. Boba Fett varttui galaksin rikollisessa alamaailmassa. Teini-iässä hän liittyi armottoman palkkionmetsästäjän Aurra Singin joukkoihin, joka opetti Boballe palkkiometsästyksen salat.

Vuosien saatossa Boballe kehkeytyi maine galaksin vaarallisimpana palkkionmetsästäjänä. Hän käytti isänsä mandalorialaista panssaria, joka kolhiintui lukuisissa palkkiometsästystehtävissä. Boba otti myös ohjakset isänsä Slave I -tähtialuksesta. Lopulta Bobasta tuli yksi Jabba the Huttin luottopalkkionmetsästäjistä, ja hän oli läsnä muun muassa gangsteripomon ja Han Solon kireässä tapaamisessa. Boba pysyi yhtenä Jabba Huttin luotettavimmista kätyreistä ja oli tuttu näky gangsteripomon palatsissa.

Luke Skywalkerin uskalias operaatio Han Solon pelastamiseksi Sarlacc-hirviön montun yläpuolella koitui melkein Boba Fettin kohtaloksi. Luken vapauttaessa Han Soloa Fett yritti estää paon ensin heittoköydellä ja sen jälkeen blaster-ohjuksilla, mutta Solo onnistui sokaistuna vahingossa laukaisemaan Fettin rakettirepun, mikä lennätti palkkionmetsästäjän Sarlacc-hirviön kitaan. Boba tavataan seuraavaksi Tython-planeetalla, missä hän onnistui jäljittämään isänsä panssarin Din Djarinin luotsaamalla Razor Crest -aluksella. Fett lupautuu suojelemaan Din Djarinia ja tämän löytöpoikaa Grogua vastineeksi isänsä panssarin palauttamisesta.

Myöhemmin Boba Fett ja palkkionmetsästäjä Fennec Shand palasivat Tatooineen tappamaan Bib Fortunan ja ottamaan haltuunsa valtaistuimen, jota Jabba the Hutt oli aikoinaan hallinnut.

NIPPELITIETOA BOBA FETTISTÄ

 

  • Boba Fett ei teknisesti ole Mandalorian -soturirodun jäsen, vaan peri Jango-isänsä beskar-teräksestä valmistetun panssarin. Hän ei noudata mandalorialaista oppia.
  • Boba Fettin ensimmäinen Star Wars -esiintyminen tv-ruuduilla tapahtui The Star Wars Holiday Special -ohjelmassa, jossa hän esiintyi Vaderin oikean käden kätyrinä. Mutta ennen sitä Boba Fett teki ensimmäisen julkisen debyyttinsä Kaliforniassa 24. syyskuuta 1978, San Anselmon kaupungissa järjestetyssä maalaisparaatissa. Lucasfilmin pääkonttori sijaitsee San Anselmossa.
  • Boba Fett joutui katsomaan sivusta, kun jedimestari Mace Windu (Samuel L. Jackson) tappoi tämän isän Jango Fettin elokuvassa Star Wars: Episodi 2 – Kloonien hyökkäys. Tämä kohtaaminen oli alkupiste elinikäiselle vihalle jedejä kohtaan.
  • Näyttelijä Temuera Morrison on antanut äänensä Boba Fett -hahmolle seitsemässä videopelissä, mukaan lukien: Star Wars: Battlefront & Battlefront 2 (2005 & 2017), Star Wars: Empire at War, Star Wars: Republic Commando, Star Wars: Bounty Hunter.
  • Alkuperäisen Boba Fett -näyttelijän Jeremy Bullochin mukaan hänen koko Boba Fett -roolisuorituksensa perustui Clint Eastwoodin näyttelemään  hahmoon elokuvassa Kourallinen dollareita.

MAINOS | Marvelia, Star Warsia ja paljon muuta – Tilaa Disney+ hintaan 8,99 € / kuukausi tai 89,90 € / vuosi

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/star-wars-sarja-boba-fettin-ensimmainen-jakso-loytyy-nyt-disneysta-mutta-kuka-palkkionmetsastaja-oikein-on/

Aiheeseen liittyvät artikkelit