Vuoden 2021 kiinnostavimmat elokuvat – 15 uutuutta, jotka kannattaa ottaa katselulistalle

The Green Knight

Muropaketin elokuvatoimitus on perinteiseen tapaan valinnut omat suosikkinsa kuluneen vuoden aikana ilmestyneistä leffoista.

Painotetaan taas, että alta löytyvät 15 elokuvaa eivät kaikki ole viiden tähden mestariteoksia, vaan mukana on myös ”huonompia” tapauksia, jotka kuitenkin ovat tavalla tai toisella kiinnostavia. Elokuvat eivät myöskään ole paremmuusjärjestyksessä, vaan ne on listattu ilmestymisen mukaan. Yhteistä kaikille elokuville on se, että voimme suositella niitä katsottavaksi ilman pelkoa yöunien menettämisestä.

1. Synchronic on fiksu, haastava ja tunteita herättävä scifi-elokuva, jossa Anthony Mackie pääsee esittelemään osaamistaan

”Ohjaajakaksikko Justin Benson ja Aaron Moorehead nauttivat syystäkin kulttisuosiota. Synchronic jatkaa heidän aiempien mukavan nyrjähtäneiden scifi-leffojen viitoittamalla tiellä.”

2. Kuusi Oscar-ehdokkuutta saanut Nomadland on viiden tähden mestariteos

”Frances McDormand tekee Nomadland-elokuvassa yhden uransa parhaista rooleista.”

3. Riz Ahmed todistaa Sound of Metal -elokuvassa olevansa sukupolvensa parhaita näyttelijöitä

”Brittiläinen näyttelijä ja räppäri Riz Ahmed on täysin uskottava amerikkalaisena kuulonsa menettävänä rumpalina Sound of Metalissa, joka vie katsojan kuurojen maailmaan upean omaperäisellä äänisuunnittelullaan.”

4. Boss Level on lähes täydellistä toimintaviihdettä

”Toimintaohjaajana tunnetun Joe Carnahanin Boss Level käyttää hyväkseen klassikkokomedian Päiväni murmelina ideaa. Frank Grillon esittämä ex-sotilas kuolee aikasilmukassa kerta toisensa jälkeen.”

5. Oxygen on Netflixin kevään parhaita elokuvia – Scifi-trilleri yllättää ja ahdistaa

”Aiemmin lähinnä kauhua ohjanneen Alexandre Ajan Oxygen on hänen uransa parhaita elokuvia.”

6. Possessor on upea sekoitus oksettavaa body horroria ja fiksua scifiä

”Brandon Cronenberg osoittaa Possessor-tieteiskauhuelokuvallaan olevansa omaperäinen ohjaaja, eikä vain David Cronenbergin poika.”

7. Ryan Reynoldsin tähdittämä Free Guy on vuoden hauskimpia elokuvia

”Ryan Reynoldsin tähdittämä, julkaisunsa osalta nikotellut Free Guy on aidosti hyvän mielen elokuva. Se vie keskelle peliä, missä taustahahmo saa yllättäen tietoisuuden ja päättää pelastaa maailmansa.”

8. Uusi Dyyni-elokuva on upea, mutta ontto scifi-jättiläinen

”Denis Villeneuven ohjaama versio Frank Herbertin tieteisklassikosta on massiivinen tieteisooppera, joka kuuluu nähdä valkokankaalta.”

9. The Green Knight on viiden tähden täysosuma, valloittavan omaperäinen fantasiaelokuva

”The Green Knight on jotain aivan muuta kuin perinteinen fantasiaseikkailu. Julmetun komea elokuva sukeltaa syvälle ihmismieleen ja kysyy vaikeita, mutta yleismaailmallisia kysymyksiä.”

10. Nobody nousee muiden toimintaleffojen yläpuolelle Bob Odenkirkin ansiosta

”Aivan erilaisista rooleista tunnettu 58-vuotias Bob Odenkirk on treenannut itsestään uskottavan toimintastaran. Rooli vaatii näyttelijältä paljon muutakin kuin vain hyvää fyysistä kuntoa.”

11. Hytti nro 6 on viiden tähden mestariteos ja hyvästä syystä Suomen Oscar-ehdokas

”Hytti nro 6 ei ratsasta nostalgialla, vaan kertoo yleismaailmallisen kertomuksen ihmisyydestä ja pyrkimyksestä hyvään.”

12. Nicolas Cage tekee viiden tähden Pig-elokuvassa yhden uransa parhaista rooleista

”Pig ei ole toimintapätkä tai kostoelokuva, vaan omalaatuisen koskettava draama ja kertomus menetyksestä. Se tutkii syvällisesti ihmisyyttä, yksinäisyyttä ja läheisen kuoleman käsittelyä.”

13. Oscar Isaac loistaa The Card Counter -elokuvassa, joka on Taksikuskin henkinen jatko-osa

Oscar Isaac uhkapelaa elämällään upean järkyttävässä The Card Counterissa. 75-vuotias konkari Paul Schrader on ohjaaja-käsikirjoittajana huimassa iskussa.”

14. Netflixin upea The Power of the Dog on vuoden 2021 parhaita elokuvia

”Netflixissä julkaistu, Jane Campionin ohjaama ja käsikirjoittama The Power of the Dog on trillerimäisiä tunnelmia tavoitteleva, 1920-luvun Montanaan sijoittuva psykodraama, jonka keskeisissä rooleissa nähdään Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons ja Kodi Smit-McPhee.”

15. Spider-Man: No Way Home on kaikkien aikojen Hämähäkkimies-elokuva

”Faneille tehty Spider-Man: No Way Home saa innostumaan Marvelin elokuvista uudelleen.”

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/elokuva-artikkelit/vuoden-2021-kiinnostavimmat-elokuvat-15-uutuusleffaa-jotka-kannattaa-ottaa-katselulistalle/

Aiheeseen liittyvät artikkelit