Viikon tekniikkauutiset: Suomalaismenestystä älypuhelimien ja ylikellotuksen saralla

Kuluneen viikon aikana uutisoimme muun muassa siitä, kuinka suomalainen Luumi teki ylikellotusennätyksen Cinebenchissä. Myös HMD Global on onnistunut tuomaan Nokia-älypuhelimet takaisin hyvällä menestyksellä.

Viime viikolla käsittelimme lisäksi tietotekniikan puolella AMD:n Navi-arkkitehtuuriin liittyviä huhuja ja KFA2:n uusia näytönohjaimia. Mobiiliotsikoissa nähtiin OnePlusin liioittelua ja pääsimme testaamaan Huawein uutta Watch GT -älykelloa.

HMD Global: Nokia 9:ää saadaan odottaa ensi vuoteen, eikä luvassa ole enää lisää retropuhelimia

Suomessa pääkonttoriaan pitävä HMD Global on tuonut parin viime vuoden aikana Nokia-älypuhelimet takaisin markkinoille hyvin onnistuneesti. Yhteensä noin 650 henkeä työllistävä HMD Global on myynyt tähän mennessä yli 70 miljoonaa Nokia-laitetta. Tulevaa lippulaivamalli Nokia 9:ää ei kuitenkaan nähdä vielä tänä vuonna. Myös Nokia 8110 4G:n kaltaisten retropuhelimien kehitys on lopetettu.

OnePlus liioitteli – Tuleva lippulaiva ei olekaan ensimmäinen Snapdragon 855 -mobiiliprosessorilla varustettu älypuhelin

OnePlus väitti aiemmin, että sen seuraava älypuhelin olisi ensimmäinen Qualcomm Snapdragon 855:llä varustettu älypuhelin. Väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Kokeilu: Huawei Watch GT Classic liikkuu näyttävästi älykellon ja aktiivisuusrannekkeen välimaastossa

Älykellomarkkinat ovat viime vuosina olleet Apple Watchien ja Googlen Wear OS-käyttöjärjestelmää hyödyntävien laitteiden kaksintaistelua, siinä missä aktiivisuusrannekkeet ja urheilukellot ovat tarjonneet älykelloille edullisemman vaihtoehdon. Huawein Watch GT sijoittuu älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden välimaastoon omalla LightOS-käyttöjärjestelmällään.

Suomalainen ylikellottaja Luumi saavutti ennätyksen Cinebenchissä

Yleisemmin Luumina tunnettu ylikellottaja Juhani Luumi pitää nyt hallussaan Cinebench-suorituskykytestin kahdeksanydinprosessorien ennätystä.

AMD:n Navi-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet nimetään RX 3000 -sarjaksi?

Tuoreiden huhujen mukaan AMD nimeäisi Navi-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet Nvidian kannalta varsin kiusallisesti. Uuden sukupolven väitetään kulkevan nimellä Radeon RX 3000.

KFA2 julkaisi GeForce RTX 2070 EX -näytönohjaimet

Uudet GeForce RTX 2070 -näytönohjaimet perustuvat KFA2:n omaan piirilevysuunnitteluun. Sen myötä EX OC -mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on selvästi referenssiä korkeampi.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/viikon-tekniikkauutiset-suomalaismenestysta-alypuhelimien-ja-ylikellotuksen-saralla/

Aiheeseen liittyvät artikkelit