Mobiiliarvio: Viiden tähden Dead Cells viihdyttää hienosti myös pienemmällä ruudulla

Aiemmin PC:lle, Nintendo Switchille, iOSille, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle julkaistu Dead Cells on viimein ilmestynyt myös Androidille. Testin perusteella Muropaketin arvostelussa aiemmin täydet viisi tähteä ansainnut peli on loistava myös Androidilla.

Dead Cellsissä seikkailu alkaa vankityrmän uumenista. Roguelite-genreen kuuluvassa seikkailussa kuolema on lopullinen ja potkaistessaan tyhjää pelaaja menettää kaikki matkan aikana kerätyt varusteet ja solut. Toisaalta osa pelihahmon päivityksistä on pysyviä, joten uudelleen ja uudelleen Dead Cellsin maailmaan matkustavan pelaajan hahmo kehittyy hiljalleen paremmaksi.

LUE MYÖS: Arvostelu: Dead Cells on viiden tähden napakymppi, jossa Dark Souls kohtaa Metroidin

Kuten aiemman arvostelun yhteydessä kerroimme, on Dead Cellsin taistelujärjestelmä loistava ja monipuolinen. Kamppailu onnistuu periaatteessa myös pelkällä kosketusnäytöllä. Dead Cells ei kuitenkaan ole kovin helppo peli ja sekä kamppailu että tasoloikka vaativat tarkkuutta. Näin ollen erillinen peliohjain on enemmän kuin suositeltava apuväline Dead Cellsin pelaamiseen.

Ilman ohjainta epätarkat kosketusnäyttökontrollit voivat johtaa harmillisiin ja epäreiluilta tuntuviin kuolemiin, mikä syö pelin hauskuutta. Pelaaminen muuttui huomattavasti mukavammaksi kun testilaitteena toimineeseen Samsung Galaxy S10:een yhdisti PlayStation 4:n DualShock 4 -peliohjaimen.

Dead Cells tunnisti ohjaimen heti ja kontrollit toimivat hienosti. Peli toimi teknisesti hyvin myös muilta osin, eikä esimerkiksi ruudunpäivitysnopeuden kanssa tullut ongelmia edes korkeammalla resoluutiolla pelattuna.

Jos kotoa löytyy jo valmiiksi sopiva peliohjain, voi Dead Cellsin Play Storessa 8,99 euroa maksavaa mobiilikäännöstä suositella varauksetta kaikille Roguelite-genren ystäville. Pelin uudelleenpeluuarvo on erittäin korkea ja mikäli esimerkiksi The Binding of Isaac, Hollow Knight tai Enter the Gungeon ovat omaan pelimakuun sopivia seikkailuja, kannattaa Dead Cells kokea ehdottomasti, joko puhelimen tai jonkin muun alustan kautta.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/mobiiliarvio-viiden-tahden-dead-cells-viihdyttaa-hienosti-myos-pienemmalla-ruudulla/

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Testi: Täyslangattomat Jabra Elite 75t -nappikuulo...
NVIDIA julkaisi GeForce 456.55 Game Ready WHQL -nä...
Rage 2:n kehitys on viimein valmiina – Myös järjes...