Huhu: Yksi Simpsoneiden vanhimmista hahmoista poistetaan sarjasta rasismikohun seurauksena

Koomikko Hari Kondabolu teki vuonna 2017 dokumentin The Problem with Apu, jossa pyrittiin esittämään, miten rasistinen hahmo Simpsoneiden kauppias pohjimmiltaan on.

Dokumentin julkaisun jälkeen Apu Nahasapeemapetilon ja Simpsonit ovat olleet säännöllisesti esillä julkisuudessa, ja keskustelu siitä pitäisikö Apu poistaa sarjasta kokonaan on käynyt kuumana.

Nyt näyttää siltä, että juuri niin on käymässä.

Viime keväänä tuottaja Adi Sahnkar julisti Apua koskevan kirjoituskilpailun. Hakusessa oli käsikirjoittaja, joka kykenisi esittämään intialaishahmon tuoreessa, hauskassa ja realistisessa valossa amerikkalaisessa kulttuurissa. Nyt Shankar on kertonut IndieWirelle kuulleensa useasta eri lähteestä Simpsoneiden luopuvan koko Apu-hahmosta.

”He eivät aio tehdä siitä isoa numeroa tai mitään sellaista, kunhan vain tiputtavat hahmon pois välttääkseen sanaharkkaa”, Shankar paljasti.

Kun IndieWire tiedusteli Simpsoneita esittävältä Foxilta Adi Shankarin väitteen paikkansapitävyyttä, totesi sarjan tiedottaja vain että hahmo esiintyi juuri lokakuun puolivälissä jaksossa My Way or the Highway to Heaven. Nähtäväksi jää, palaako uuttera kauppias enää kertaakaan sarjaan vai jäikö tämä viimeiseksi esiintymiseksi kaikkien vuosien jälkeen:

Ensimmäisen kerran Apu Nahasapeemapetilon nähtiin Simpsoneiden jaksossa The Telltale Head sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella. Vuosi oli 1990.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/elokuvauutiset/huhu-yksi-simpsoneiden-vanhimmista-hahmoista-poistetaan-sarjasta-rasismikohun-seurauksena/

Aiheeseen liittyvät artikkelit