Arvostelu: Assassin’s Creed: The Rebel Collection kääntää Black Flagin ja Roguen onnistuneesti Nintendo Switchille

Assassin’s Creed: The Rebel Collection tuo Assassin’s Creed IV: Black Flagin sekä Roguen tyylikkäästi myös mukana kulkevaan muotoon. Pelit pyörivät Nintendo Switchillä miellyttävästi ja yhdessä ne tarjoavat tarpeeksi tekemistä kymmeniksi tunneiksi.


Julkaisupäivä: 6.12.2019
Studio: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Saatavilla: Nintendo Switch
Pelaajia: 1
Ikäraja: 18
Peliä pelattu arvostelua varten: noin 8 tuntia


Assassin’s Creed: The Rebel Collection yhdistää alun perin vuonna 2013 ilmestyneen AC IV: Black Flagin sekä tätä seuranneen AC: Roguen samoihin kansiin. Niille, jotka eivät ole pelanneet pelejä aiemmin, tai jotka haluavat kokea vuosien takaiset seikkailut uudelleen, on tuore Nintendo Switch -käännös hyvinkin kiinnostava paketti.

AC IV: Black Flag sijoittuu Amerikan itsenäisyyssotaa edeltäviin päiviin ja kertoo, kuinka aiemmista AC-peleistä tutun Connor Kenwayn isoisä Edward Kenway loi maineensa. Peli kertoo, kuinka köyhyydessä kasvaneesta Edwardista tulee piraattilaivan kapteeni, joka kylvää kauhua Karibianmerellä. Tarjolla on ruudinkäryistä meritaistoa, kulta-aarteita ja historian merkkihenkilöitä.

Tekemistä riittää ympäri Karibiaa ja Black Flagin tarina on yksi sarjan parhaista. Lisäksi tarjolla on oikeasti hauskoja sivutehtäviä, joihin uppoutuu mielellään. Erityinen peukku nousee laivojen väliselle sotimiselle, joka on toteutettu hauskasti.

Black Flagiä pidetään monien fanien mielestä yhtenä AC-sarjan parhaista peleistä, eikä suotta. Merilla seilaaminen on hauskaa, ja kokemus on saatu käännettyä mainiosti myös Nintendo Switchille. Ruudunpäivitysnopeus pysyy yleensä 30 fps tahdissa ja käsitilassa pelattuna resoluutiokin on saatu 1280 x 720 pikselin tasolle. Pienellä näytöllä peli näyttää jopa paremmalta kuin aikanaan PlayStation 3:lla ja Xbox 360:llä, eikä merirosvoseikkailusta nauttiminen jää grafiikasta kiinni.

Myös pelin käyttöliittymää on tuunattu pienemmälle näytölle sopivaksi ja AC: The Rebel Collectionin molemmat pelit tukevat Joy-Conien liiketähtäystä. Telakassa dynaamisen resoluution vuoksi pelin tarkkuus on parhaimmillaan 1920 x 1080 pikseliä, mutta suorituskykyä vaativissa kohdissa se laskee hetkittäin alemmas.

Tekniseltä kannalta pieni miinus tulee jokseenkin kehnosta äänenlaadusta, jonka huomaa varsinkin mikäli peliä pelaa kuulokkeet päässä. Myös kontrollit toimivat silloin tällöin hieman haparoiden, mikä tekee parkour-hyppimisestä välillä hieman tarpeettoman haastavaa. Mikäli The Rebel Collectionin hankkii digitaalisena latauksena, kannattaa pitää mielessä, että se vie noin 20 gigatavua tallennustilaa.

Kokoelman toinen peli, AC: Rogue, vie pelaajan pohjoisemmaksi Black Flagin maisemista. Siinä assassiinit lähtevät päähenkilö Shay Patrick Cormacin johdolla selvittämään ikiaikaista mysteeriä huomattavasti Karibiaa arktisemassa ympäristössä. AC: Rogue ei ehkä yllä kokonaisuutena aivan Black Flagin tasolle, mutta huonosta pelistä ei ole missään tapauksessa kyse.

Black Flagin päätarinan läpäiseminen vie HowLongToBeatin datan mukaan jo itsessään reilut 20 tuntia, jonka lisäksi sivutehtäviin voi upottaa vielä kymmeniä tunteja lisää. Kaksikosta AC: Rogue on hieman kompaktimpi kokemus, sillä se kestää vain reilut 10 tuntia. Pelikaksikkoon voi näin upottaa halutessaan huomattavan määrän peliaikaa, joten rahalle saa varmasti vastinetta. The Rogue Collection sisältää myös kaikki Black Flagin lisäosat, kuten vielä huomattavasti lisätekemistä sisältävän Freedom Cryn.

Kokonaisuudessaan AC: The Rebel Collection on oiva lisä Nintendo Switchin pelikirjastoon. Seikkailut viihdyttävät myös niitä pelaajia, joilla ei ole aiempaa kokemusta AC-peleistä, vaikkakin osa tarinoiden viittauksista voikin silloin mennä tällöin ohi. Se ei kuitenkaan estä nauttimasta oivasta merellisestä kokemuksesta.

Assassin’s Creed: The Rebel Collection

”Assassin’s Creed: The Rebel Collection tuo Black Flagin ja Roguen onnistuneesti Nintendo Switchille.”

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/arvostelu-assassins-creed-the-rebel-collection-kaantaa-black-flagin-ja-roguen-onnistuneesti-nintendo-switchille/

Aiheeseen liittyvät artikkelit