OnePlus julkaisi viime kuussa uudet OnePlus Buds Pro -nappikuulokkeet. Testin perusteella kuulokkeet tarjoavat vastamelutoiminnon sekä muita ominaisuuksia, jotka tekevät niistä kiinnostavan vaihtoehdon omassa hintaluokassaan.
OnePlus Buds Pro -nappikuulokkeiden suositushinta on 149 euroa. Näin nappikuulokkeet osuvat tiukasti kilpailtuun 150 euron hintaluokkaan, josta löytyvät muun muassa Applen AirPodsit, Samsung Galaxy Buds 2:t ja Galaxy Buds Livet sekä JBL Live Free NC+ -kuulokkeet. Lisäksi alennusmyyntien aikana noin 150 eurolla voi löytää tavallisesti kalliimpiakin nappikuulokkeita.
OnePlus Buds Pro -kuulokkeet saapuvat tyylikkäässä myyntipakkauksessa, josta esiin aukeavat latauskotelon sisälle varastoidut kuulokkeet. Niiden alta löytyvät vielä USB-C – USB-A -latauskaapeli, nippu erilaisia ohjevihkoja sekä kaksi paria vaihtoehtoisia silikonisia korvasovitteita.
Nappikuulokkeet ovat in-ear-malliset, eli ne tunkeutuvat korvakäytävään. Eri korvasovitteita kannattaa kokeilla, sillä niillä on suuri merkitys kuulokkeiden istuvuuden, äänenlaadun sekä vastamelutoiminnon toimivuuden kannalta.
Mikäli silikoniset sovitteet ovat liian isot tai pienet, kuulokkeet eivät sovi korvakäytävään tarpeeksi tiiviisti. Näin ne voivat tippua herkästi päästä, eivätkä äänenlaatu tai vastamelutoiminto pääse vakuuttamaan. Omalla kohdallani suurimmat sovitteet sopivat korviin parhaiten.
Päässä OnePlus Buds Prot tuntuvat keveiltä ja hyviltä. Kuulokkeet eivät aiheuta kuulokeväsymystä ja ne pysyvät paikoillaan hyvin myös esimerkiksi juoksulenkillä. Kuulokkeet on suojattu roiskeita ja pölyä vastaan IP55-standardin mukaisesti, kun taas kotelo kestää roiskeita IPX4-standardin mukaisesti.
OnePlus Buds Pron muovinen latausrasia tuntuu kädessä mukavan sileältä ja on varsin tyylikäs. Latausrasia lukittuu magneetilla jämäkästi, eikä se pääse aukeamaan esimerkiksi repussa omia aikojaan. Kuulokkeet kiinnittyvät rasian sisällä omille paikoilleen, ja niiden ottaminen latauskotelosta ja palauttaminen sinne sujuu helposti.
Latauskoteloon on mahdutettu 520 milliampeeritunnin akku, kun taas itse nappikuulokkeissa käytetään 40 milliampeeritunnin akkuja. Vastamelutoiminnon ollessa käytössä OnePlus Buds Pro -napit jaksavat yhdellä latauksella noin neljästä viiteen tuntia, ja latauskotelosta lisävirtaa saa noin 23 tunniksi. Ilman vastamelutoimintoa yhdellä latauksella pystyy kuuntelemaan musiikkia noin seitsemän tuntia ja latauskotelosta lisävirtaa saa vielä 31 tunniksi. Näin OnePlus Buds Pro -kuulokkeet tarjoavat varsin hyvän akkukeston.
Kuulokkeet myös latautuvat nopeasti. Kymmenen minuutin pikalatauksella kuulokkeisiin pystyi lataamaan noin käyttöaikaa noin kahdeksi tunniksi. Latauskoteloa voi ladata joko USB-C-liittimen kautta tai langattomasti Qi-standardia tukevilla latausalustoilla. Näin kuulokkeita voi ladata myös puhelimen käänteisellä langattomalla latauksella.
OnePlus Buds Prot yhdistyvät äänilähteeseen Bluetooth 5.2 -yhteyden avulla. Tuettuja koodekkeja ovat SBC, AAC sekä LHDC v3. Näin esimerkiksi LDAC-tukea kuulokkeista ei löydy.
Kuulokkeiden viive on koodekista riippumatta matala ja siksi OnePlus Buds Prot sopivat hyvin myös elokuvien katseluun tai pelaamiseen. Yhteys ei myöskään pätkinyt, ja puhelinta pystyi pitämään liikkuessa vapaasti missä tahansa taskussa tai vaikka repussa.
Äänenlaadun kannalta OnePlus Buds Prot pärjäävät omassa hintaluokassaan riittävän hyvin. Kuulokkeiden tuottama ääni on kuitenkin varsin bassovoittoista, mikä voi sopia hyvin esimerkiksi EDM-musiikin kuunteluun tai elokuvien katseluun. Hyvin neutraalista äänimaisemasta nauttivat käyttäjät eivät kuitenkaan välttämättä pidä OnePlus Buds Pron tuottamasta äänestä.
Esimerkiksi OnePlussan aiempien OnePlus Buds Z -kuulokkeiden ääni oli neutraalimpi verrattuna Buds Pro -kuulokkeisiin. Siitäkin huolimatta OnePlus Buds Proiden äänenlaatu päihittää Z-mallit, joskin mallit kilpailevat eri hintaluokissa.
Kuulokkeiden vastamelutoiminto toimii omassa hintaluokassaan hyvin, kunhan kuulokkeisiin on valinnut omiin korviin sopivat sovittimet.
Taustahäly, kuten näppäimistön näpyttely tai ilmastoinnin humina, peittyvät vastamelutoiminnon taakse mallikkaasti. Voimakkaammat äänet kuuluvat kuitenkin edelleen vastamelutoiminnon läpi, eivätkä OnePlus Buds Prot eristä käyttäjäänsä ulkomaailmasta yhtä hyvin kuin esimerkiksi kalliimmat Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet.
Vastamelutoimintoa voi hallinnoida joko OnePlus Buds Pro -nappien varsissa olevilla kosketuskytkimillä tai puhelimen kautta. OnePlussan omissa puhelimissa hallinnointiohjelmisto on jo valmiina, kun taas muut Android- ja iOS -käyttäjät joutuvat lataamaan Oppo HeyMelody -sovelluksen. Sovelluksen lataaminen ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, sillä sen nimessä ei mainita OnePlussaa lainkaan.
Vastamelutoiminnon tehoa voi säätää tavalliseksi tai maksimaaliseksi. Oletustilassa kuulokkeet valitsevat automaattisesti sopivan vastamelutoiminnon tehon. Lisäksi vastamelutoiminnon voi tietysti ottaa pois käytöstä, tai kuulokkeet voi asettaa läpikuuluvuustilaan, jossa ulkomaailman äänet toistetaan kuulijan korviin. Tästä voi olla hyötyä, mikäli esimerkiksi liikenteessä haluaa pysyä paremmin hereillä ympäristöstään.
Sovelluksen avulla voi myös luoda kuulokkeille omiin korviin kustomoidun kuunteluprofiilin, mutta ainaan itse en huomannut sen jälkeen kovin suurta käytännön eroa äänenlaadussa. Esimerkiksi Nuraphoneissa käytetty korvien skannaamistoiminto oli huomattavasti toimivampi.
OnePlus Buds Proista löytyy myös zen-tila, jossa kuulokkeista alkaa kuulua rentouttavaksi tarkoitettua taustaääntä. Vaihtoehdot ovat suomennettuina ”auringonnousu”, ”meditaatio”, ”kesäinen ranta”, ”yöllinen leiri” sekä – kenties erikoisin vaihtoehto – ”Islanti”. Zen-tilan voi aktivoida joko sovelluksen kautta tai suoraan kuulokkeiden kosketuskytkimien kautta.
OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden kosketuskytkimet perustuvat varren puristuksiin. Itse pidän vaihtoehtoa hyvänä, sillä tällöin kuulokkeet eivät rekisteröi vahinkokosketuksia läheskään yhtä helposti kuin tavallisemmilla hipaisukytkimillä.
Kuulokkeista löytyvä mikrofoni ei ole parhaimmillaan puheluissa, sillä käyttäjän ääni kuulostaa robottimaiselta. Hyvänä puolena mikrofoni onnistuu kuitenkin suodattamaan taustamelua pois puheesta kohtuullisen hyvin.
Kokonaisuudessaan OnePlus Buds Prot tarjoavat 149 euron hinnalla sopivasti ominaisuuksia ja vastinetta rahalle. Vastamelutoiminto toimii taustasihinää lukuun ottamatta hyvin ja kuulokkeiden äänenlaatu on hintaluokassa hyvä, joskin hieman bassovoittoinen. Lisäksi OnePlus Buds Proiden akkukesto on riittävä ja ne tuntuvat mukavilta päässä.
Näin ollen: mikäli kuulokkeiden bassovoittoisuus ja mikrofonin kehno laatu eivät häiritse, ovat OnePlus Buds Prot päivittäisessä käytössä mainiot kuulokkeet.
Hyvää
- Äänenlaatu hintaluokassa
- Vastamelutoiminnon teho
- Mukavuus
- Langaton lataus
- Virhekosketukset minimoivat kosketuskytkimet
Huonoa
- Ylikorostuva basso
- Vastamelutoiminnon suhina
- Kehno mikrofoni
Tekniset tiedot OnePlus Buds Pro
- Hinta: 149 €
- Yhteys (koodekit): Bluetooth 5.2 (SBC/AAC/LHDC)
- Taajuusvaste: 20 – 20 000 kHz
- Kuulokkeiden akunkesto (ilmoitettu): yhdellä latauksella 5 h (ANC päällä), 7 h (ANC pois päältä). Latauskotelon kanssa yhteensä enintään 38 h kuunteluaikaa ilman ANC:tä.
- Nappikuulokkeiden paino: 4,35 grammaa
- Vesitiiveys: Kuulokkeet: IP55 ; Suojakotelo: IPX4
- Pakkauksessa: Kuulokkeet, latauskotelo, korvasovitteet, latauskaapeli, turvallisuusohje, ohjekirja
Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/testi-oneplus-buds-pro-kuulokkeet/