PlayStation 5 esitellään huomenna – Näitä yhdeksää peliä odotetaan Sonyn uudelle konsolille, mutta julkistetaanko niitä vielä?

Sony esittelee torstai-iltana PlayStation 5 -konsolia ja sen tulevia pelejä. Listasimme huhuttuja projekteja, joita toivotaan kovasti uudelle konsolille.

Sony julkisti alkuviikosta, että PlayStation 5:n lykätty esittelystreami järjestetään huomenna torstaina, 11. kesäkuuta. Odotettu lähetys alkaa kello 23.00 Suomen aikaan.

Vaikuttaa myös hyvin varmalta, että mukana on kokonaan uusia julkistuksia, ja mahdollisesti jotkut pitkään liikkuneet huhut voivat viimein osoittautua tosiksi. Listasimmekin pelejä, joita kovasti odotetaan julkistettavaksi PlayStation 5:lle.

Tälle listalle emme ottaneet Starfieldin kaltaisia, kaukana tulevaisuudessa olevia projekteja, jotka todennäköisesti julkistetaan aikanaan itse pelijulkaisijoiden toimesta. Listasimme sen sijaan vain pelejä, joista on huhuttu kauan ja/tai joiden on kerrottu tulevan juuri PlayStation 5:lle.

1) Horizon Zero Dawn 2

Jatko-osasta Guerrilla Gamesin kehutulle toimintaroolipelille on liikkunut huhuja jo pitkään, ja pari viikkoa sitten pelistudio jopa muistutteli fanejaan tulevasta PS5-julkistuksesta. Tätä on pidetty käytännössä varmistuksena sille, että Horizon Zero Dawn 2 julkistetaan konsolin ensimmäisten pelien joukossa.

2) Guerrilla Gamesin verkkoräiskintä

Horizon Zero Dawnin jatko-osa ei kuitenkaan ole ainoa peli, joka Guerrillalta voitaisiin huomenna julkistaa. Studio alkoi nimittäin jo pari vuotta sitten palkata työntekijöitä, joilla on kokemusta verkkoräiskinnöistä, sekä matchmakingin ja leaderboardien kaltaisista järjestelmistä. Hyvin suurella todennäköisyydellä tämä voisi tarkoittaa studion suositun Killzone-sarjan paluuta, mutta kyse voi olla myös täysin uudesta räiskinnästä.

3) God of War 2

Toinen PlayStation 4:n hittipeli, jonka jatko-osasta on liikkunut huhuja, on SIE Santa Monica Studion kehittämä God of War. Parin vuoden takaisen toimintapelin mahdollisesta suunnasta on jopa saatu pieniä vihjauksia itse kehittäjien suunnalta, mutta mitään ei ole vielä julkistettu. God of War oli niin suuri hitti, että jatko-osan tuominen PS5:lle heti alkumetreillä takaisi konsolille hyvän julkaisumyynnin.

4) Naughty Dogin moninpeli

The Last of Us Part II on vasta ilmestymässä, mutta Naughty Dogin tiedetään kehittävän kaikessa hiljaisuudessa myös moninpeliä. Viime vuonna kerrottiin, että studion uutukaiseen suunniteltiin alunperin moninpeliä, mutta se kasvoi liian suureksi ja päätettiin lopulta erottaa pääpelistä. Samaan syssyyn liikkui myös huhuja, että Naughty Dogin uusi verkkopeli olisi yksi PS5:n julkaisupeleistä.

5&6) Bloodborne & Demon’s Souls

Näyttää myös hyvin todennäköiseltä, että Dark Souls -peleistä tunnettu From Software elvyttää yhden tai kaksi suosituista toimintaroolipeleistään uudelle sukupolvelle. Vasta viime viikonloppuna levisi uudelleen huhu Bloodbornen remasteroinnista, ja myös Souls-sarjan aloittaneen Demon’s Soulsin elvytyksestä on liikkunut huhuja.

7) Housemarquen uusi peli

Kotimaisten kehittäjien suunnalta odotamme suurella mielenkiinnolla Housemarquen tulevaa julkistusta. Pelistudion on nimittäin vihjattu kehittävän PS5-peliä, ja studio on jopa hyllyttänyt pitkään kehitetyn battle royale -pelinsä Stormdiversin uuden projektinsa vuoksi. Kyseessä pitäisi olla tähän mennessä pitkäikäisen studion kunnianhimoisin ja suurin peli, mutta emme tietenkään tiedä, missä vaiheessa projektin kehitys on.

8) Marvel’s Spider-Man 2

Myöskään Marvel’s Spider-Manin jatko-osaa ei ole julkistettu, mutta vaikuttaa mahdottomalta, että Insomiac Games ei olisi tekemässä jatkoa massiiviselle hittipelilleen. Kaksi vuotta sitten ilmestyneestä hämisseikkailusta on myös liikkunut huhuja, eikä olisi mikään ihme, jos pelistä haluttaisiin jopa uuden konsolin julkaisupeliä. Olihan Marvel’s Spider-Man paitsi arvostelumenestys, myös PlayStation 4:n toisiksi myydyin julkaisu.

9) Batman: Arkham -sarjan peli

Warner Bros. Gamesin uudesta Batman-pelistä on liikkunut niin paljon huhuja, että sen olemassaolo näyttää jo käytännössä varmalta. Huhujen mukaan peli olisi julkistettu perutuilla E3-messuilla, ja sen on kerrottu olevan jatkoa Rocksteadyn suositulle Batman: Arkham -sarjalle, vaikka asialla onkin uusi studio. Uusi Batman-peli tosin tulee lähes täydellä varmuudella muillekin alustoille, joten on epävarmaa julkistettaisiinko sitä Sonyn omassa streamissa.

Bonus: PlayStation 4:n käännöksiä

Vaikuttaa myös lähes varmalta, että monia PlayStation 4:n hittipelejä tullaan kääntämään PS5:lle remasteroidussa muodossa. Sama tapahtui myösPlayStation 4:n ilmestyessä, jolloin esimerkiksi alkuperäinen The Last of Us kääntyi nopeasti PS3:lta uudelle konsolille.

PlayStation 5 tukee toki suoraan monia vanhempiakin pelejä, ja Sony on jopa todennut, että heinäkuusta lähtien kaikkien PS4-julkaisujen pitää olla yhteensopivia PS5:n kanssa. Tästä huolimatta myös remasterointeja voi pitää hyvin todennäköisinä, etenkin Sonyn yksinoikeuspeleistä, sillä yhtiö haluaa varmasti ottaa kaiken irti PS5:n tehokkuudesta ja uuden sukupolven grafiikoista.

Voimme kuitenkin vain arvailla, mitä pelejä PS5:lle ollaan mahdollisesti kääntämässä. Jäämme odottamaan kiinnostuksella, mitä Sony huomenna julkistaa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/playstation-5-esitellaan-huomenna-naita-yhdeksaa-pelia-odotetaan-sonyn-uudelle-konsolille-mutta-julkistetaanko-niita-viela/

Aiheeseen liittyvät artikkelit