Ohjaaja Taika Waititi esittää uudessa elokuvassaan Adolf Hitleriä: “Kyllä muuten hävetti”

Taika Waititin ohjaama natseja vastustava Jojo Rabbit saa ensi-iltansa tammikuussa.

Ohjaaja-näyttelijä-käsikirjoittaja Taika Waititi kertoo Empiren tuoreessa haastattelussa hävenneensä esittäessään Hitleriä uudessa Jojo Rabbit -elokuvassaan. Lehti julkaisi jutun yhteydessä myös uuden kuvan elokuvasta, jossa tapahtuu jotain enemmän kuin erikoista.

Ohjaajan natsien ja rasismin vastainen komedia on ehtinyt jo herättää närää, vaikka se nimenomaan pilkkaa äärioikeistoa.

– Kun olin setissä Hitler-kuteet päällä, niin tunsin vain koko ajan häpeää. Toistelin kaikille olevani pahoillani, Waititi sanoo.

– Se alkoi tuntua tarpeettomalta. Aloin kyseenalaistaa koko touhun, miettien minkä takia olen pukeutunut näin, hän jatkaa.

Waititi kertoi jo aiemmin Fox Searchlight -studion pakottaneen hänet esittämään Hitlerin roolin. Kommentti tuntui menevän monelta yli hilseen, sillä tuttuun tyyliinsä Waititi ei ollut ihan tosissaan. Disney-kauppojen yhteydessä myös aikuisempaan makuun elokuvia tekevä Fox Searchlight siirtyi Mikki Hiiren omistukseen, ja joku Disney-pampuista paheksui Jojo Rabbitia.

Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 10. tammikuuta, mutta sen voi nähdä Helsingin Bio Rex -teatterissa jo 4. joulukuuta. Näytös on Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin järjestämä ja liput siihen voi ostaa täältä.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/ohjaaja-taika-waititi-esittaa-uudessa-elokuvassaan-adolf-hitleria-kylla-muuten-havetti/

Aiheeseen liittyvät artikkelit