Motorola julkaisi Moto g 5G -puhelimen isolla akulla ja 90 hertsin näytöllä alle 400 euron hintaluokkaan

Motorola jatkaa keskiluokan puhelinmalliston kasvattamista. Tällä kertaa on luvassa 5G-yhteyksiin kykenevä malli, jossa on kuitenkin 90 hertsin näyttö, neljä takakameraa, kaksi etukameraa ja suurikapasiteettinen akku. Hintaa on silti edullisimmillaan 349 euroa.

Uuden Motorola Moto g 5G -puhelimen CinemaVision-näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa, ja siinä käytetään 90 hertsin näytönpäivitysnopeutta. Paneelin tarkkuus on Full HD+ -tasolla, ja se tukee myös HDR10+ -laajasävytoistoa. Nimensä mukaisesti käytössä on 21:9-kuvasuhde.

Moto g 5G -puhelinmallissa käytetään Qualcommin Snapdragon 765 -mobiilialustaa. Puhelimen 5G-yhteyksistä vastaa saman valmistajan X52-modeemi. Muistia on joko neljä tai kuusi gigatavua. Malliversiosta riippuen on tallennustilaa käytettävissä joko 64 tai 128 gigatavua, mutta sitä voi laajentaa enintään yhden teratavun microSD-muistikortilla.

Toinen etukameroista on nyt ensimmäistä kertaa Motorolan puhelimissa laajakulmainen. Etupuolen pääkamerassa käytetään 16 megapikselin kennoa, jossa voidaan hyödyntää Quad Pixel -tekniikkaa parantamassa hämäräkuvauskykyä. Ultralaajakuvakamerassa tyydytään kahdeksan megapikselin kennoon.

Takana pääkamerassa käytetään myös vastaavasti Quad Pixel -tekniikkaa, mutta kennon tarkkuus on 48 megapikseliä. Pikselikoko on 1,6 mikrometriä ja aukkoarvo f1.8. Ultralaajakulmaisen kameran kuvakulma on 118 astetta ja aukkoarvoksi ilmoitetaan f2.2. Kameran kenno on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä. Takakameravarustuksen täydentävät jopa kahden sentin etäisyydeltä kuvia ottava, viiden megapikselin makrokamera sekä kahden megapikselin syvyyskamera.

Puhelimen 168 x 74 x 9 millimetrin ulkomittojen sisään on saatu mahdutettua peräti 5000 milliampeeritunnin akku. Lataus onnistuu 20-wattisella TurboPower-latauslaitteella. Painoa puhelimelle on kertynyt 207 grammaa. Hinnan puskemiseksi alas takakuori on muovinen, mutta muihin ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi NFC ja Bluetooth 5.1- sekä WiFi 6 -yhteydet.

Motorolan tapaan käytössä on puhdas Android 10 täydennettynä valmistajan omilla My UX -käyttöliittymälisukkeilla. Käyttöjärjestelmän versiopäivityksiä on luvassa yksi.

Motorola Moto g 5G tulee myyntiin huomenna eli 8. päivä heinäkuuta. Tarjolle tulee kaksi versiota. Edullisempi maksaa 349 euroa ja siinä on neljä gigatavua muistia ja 64 gigatavua tallennustilaa. Kalliimpi versio maksaa 399 euroa, mutta sen myötä muisti kasvaa kuuteen gigatavuun ja tallennustila tuplaantuu 128 gigatavuun.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/motorola-julkaisi-moto-g-5g-puhelimen-isolla-akulla-ja-90-hertsin-naytolla-alle-400-euron-hintaluokkaan/

Aiheeseen liittyvät artikkelit