Suomi sai oman Pantone-väripaletin – Vähintään yksi väri voi yllättää

Tänään on julkaistu Suomen todelliset värit -väripaletti Pantonen standardisoimina värikoodeina. Värimaailma on koostettu yli 4000 sosiaaliseen mediaan jaetusta kuvasta.

Pantone Matching System on alun perin painoteollisuudessa hyödynnetty värijärjestelmä, josta on muodostunut alansa standardi. Suomen todelliset värit paletti on koostettu kuvista, joita käyttäjät ovat OnePlussan aloitteesta jakaneet sosiaalisessa mediassa ilman kuvankäsittelyjä tai suodattimia. True Colors -kampanjan tavoitteena oli muodostaa väripaletti, joka toistaa Suomesta löytyviä värejä sellaisina kuin suomalaiset ne itse näkevät.

Kampanjaan #truecolorsfinland-tunnisteella jaetusta yli 4000 kuvasta on muodostettu Google Cloud Visionin tekoälyn avulla kymmensävyisen väripaletti, joka on muunnettu Pantone Matching Systemin värikoodeiksi. OnePlussan ja Pantonen yhteistyön tulos on ensimmäinen maalle määritelty Pantone-väripaletti. Väripaletti on kaikkien käytettävissä Pantone Connect -työkalun kautta. Väripaletti valmistui j jo 16.5., mutta julkaistiin vasta nyt.

Kymmenen värin joukkoon mahtuu eri sinisten lisäksi myös vihreän ja harmaan sävyjä ja sekä myös puuterisen roosan sävy. Joukossa on myös ehkä hieman yllättäen myös musta. Paletin lopulliset sävyt yllättivät kansainväliset väriammattilaiset:

– Pidimme tarkasti silmällä väripaletin kehittymistä kevään aikana. Me tunnemme Suomen maailman onnellisimpana maana, ja suomalaisen puhtaan luonnon. Paletin lopulliset sävyt yllättivät meidät iloisesti ja meille ne kuvaavat Suomea; harmonisessa paletissa näkyvät havumetsien, luonnonvesien ja kallioiden harmaat ja salmiakin musta. Nyt pääsemme seuraamaan miten eri alojen suunnittelijat ja taiteilijat ryhtyvät käyttämään värejä, ja millaisia yhteistöitä Pantone Connect -työkalun kautta syntyy, sanoo Pantone LLC:n Pantone Color Instituten varatoimitusjohtaja Laurie Pressman.

Kampanjan aikana kertyneet valokuvat, joista väripaletti koostuu, ovat esillä kampanjan verkkosivuilla.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/suomi-sai-oman-pantone-varipaletin-vahintaan-yksi-vari-voi-yllattaa/

Aiheeseen liittyvät artikkelit