Arvostelu | Nick Frostin tähdittämä Truth Seekers on mainio uutuussarja kauhun ja brittikomedian faneille – ”Tekijät selvästi rakastavat sitä mitä tekevät”

Kaksikko Nick Frost ja Simon Pegg ovat omaperäisen brittikomedian instituutio, jolta voi aina odottaa laatua. Amazon Prime Videolle luomassaan Truth Seekers -sarjassa he jahtaavat kummituksia sivutoimisina haamujengiläisinä.

Amazon Prime Videon julkaisemassa Truth Seekers -sarjassa Nick Frost on tietoverkkoteknikkona Smyle-nimisessä firmassa työskentelevä Gus Roberts, joka vaimonsa kuoleman jälkeen on alkanut harrastaa sivutoimenaan haamujen metsästystä. Gus ei paljosta hätkähdä ja pitää yllä YouTube-kanavaa The Truth Seeker, missä hän tutkii päivätöittensä ohella Britannian kummittelevimpia paikkoja.

Gus on tottunut työskentelemään yksin, mutta lupaa pomonsa Daven (Simon Pegg) suosituksesta ottaa avukseen nuoren miehen nimeltä Elton (Samson Kayo). Elton pelkää ajatustakin mistään yliluonnollisesta, mutta päätyy vastentahtoisesti Gusin apulaiseksi totuuden metsästykseen.

Oikea haamu tuleekin vastaan heti ensimmäisellä komennuksella.

Joukko kasvaa pian Emma D’Arcyn esittämällä Astridilla ja Eltonin siskolla, Susan Wokoman esittämällä agorafobisella Helenillä, joka huomaa tulevansa erinomaisesti toimeen Gusin iäkkään appiukon, Richardin (Malcolm McDowell) kanssa.

Kohta joukkio saa kuitenkin huomata, että sillä on vastassaan tavallisten haamujen sijaan maailmanlopun salaliitto.

Saimme Truth Seekers -sarjasta katsottavaksi ennakkoon kaikki kahdeksan jaksoa.

Frostin, Peggin, Nat Saundersin ja James Serafinowiczin luoma sarja tarjoilee sataprosenttista brittimeininkiä ja englantilaisen maaseudun ja pikkukaupungin charmia. Suuren maailman eleet puuttuvat ja kaikki on herttaisen maanläheistä. Teetä ja pikkuleipiä tarjoillaan vaikka viereisessä huoneessa kummittelisi kuinka – koska teepannu nyt vain kertakaikkiaan kuuluu laittaa tulille vieraiden tullessa.

Truth Seekersin traileri antaa käsityksen aavistuksen vauhdikkaammasta ja suuremmalla kädellä humoristisesta sarjasta. Kauhukomediana sarja kallistuu nimittäin useaan otteeseen enemmän kauhun kuin komedian puolelle. Vaikka lakoninen huumori jatkuvasti matkassa kulkeekin, sillä ei pyritä vesittämään palavien naamojen vaikuttavuutta.

Sarjan tekijät nimittäin selkeästi rakastavat sitä mitä tekevät. Tämä näkyy erityisesti siinä, että jokaisesta hahmosta kasvaa oikea ihminen, josta katsoja aidosti välittää.

Sarjassa vieraillaan muun muassa Britannian kummittelevimmassa hotellissa, karmivassa, hylätyssä sairaalassa, aavemaisella nummella – sekä myös cosplay-tapahtumassa. Kauden ensimmäinen puolisko on perinteistä monsteri per jakso -tyyliä, mutta loppua kohti kuvaan astuu suurempi kuvio häijystä salaliitosta.

Ne katsojat, jotka odottavat Truth Seekersin tarjoavan Cornetto-elokuvien tapaista, Frostin ja Peggin keskinäistä häröilyä, saattavat pettyä. Frost on tämän sarjan keskushahmo, mutta hänen sidekickinään toimii Peggin sijaan Kayo, jonka keskinäinen kemia Frostin kanssa on kuitenkin erinomaista. Pegg nähdään lopulta vain taustalle jäävässä sivuroolissa.

Truth Seekersissä on valtavasti hupaisia viittauksia populaarikulttuurin kentälle. Osansa saavat niin Doctor Who kuin Hohtokin. Hilpein niistä on varmastikin kumarrus Stanley Kubrickin legendaariselle Kellopeliappelsiinille (1971), johon liittyvä viittaus saa lähes tuntemaan sääliä McDowell-parkaa kohtaan.

Sivurooleissa nähdään myös muun muassa ihana Kelly Macdonald aina hurmaavine skottiaksentteineen sekä eräskin Nokia 7110.

Noin puolen tunnin mittaisista jaksoista koostuva, kahdeksanosainen Truth Seekers julkaistaan Amazon Prime Videossa 30. lokakuuta.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/elokuva-arvostelut/arvostelu-nick-frostin-tahdittama-truth-seekers-on-mainio-uutuussarja-kauhun-ja-brittikomedian-faneille-tekijat-selvasti-rakastavat-sita-mita-tekevat/

Aiheeseen liittyvät artikkelit