Ainakin näitä Android Q -ominaisuuksia monet odottavat

Googlen tuleva Android Q -käyttöjärjestelmäversio on jo betatestauksessa. Koska luvassa on suhteellisen merkittävä päivitys, niin esittelemme vielä joitain odotettuja ominaisuuksia.

Jo aiemmin kerroimme tulevan käyttöjärjestelmäversion sisältävän haluttaessa käyttöön kytkettävän tumman tilan (Dark Mode), joka säästää silmiä erityisesti pimeässä. Android Authorityn poiminnoista puolestaan Smart Reply -ominaisuus helpottaa viesteihin vastaamista. Älykäs vastaaminen ennustaa ja ehdottaa, mitä saattaisit vastata tiettyyn viestiin.

Sisällön jakaminen helpottuu niin ikään. Androidin Share-toimintoa onkin moitittu kankeaksi. Uusi jakamiseen tarkoitettu valikko on nopeampi, ja se luvatusti ehdottaa älykkäämmin sovelluksia sekä kontakteja.

Järjestelmän tärkeimpien asetusten säätäminen on jo melko helppoa näkyviin pyyhkäistävän ylävalikon kautta. Tähänkin on kuitenkin luvassa helpotusta, sillä sovellukset saattavat nyt ehdottaa asetusten muuttamista ja luoda näytölle esiin ponnahtavan asetusvalikon.

Tiedostojen selaaminen ja käyttäminen helpottunee sekin. Tätä ovat varmistamassa uusi pikakuvake, uudistettu käyttöliittymä, haku sekä nopea pääsy eri sovellusten tiedostoihin.

Viimeisenä voisi mainita langattoman yhteyden uudenlaisen jakamistavan. Jatkossa yhteyden voi jakaa skannaamalla puhelimen näytöltä QR-koodin.

Tarjolle on tulossa myös reaaliaikainen tekstitysmahdollisuus, mutta se on luvassa vain tietyille laitemalleille. Betatestiin osallistuvat puhelinmallit löytyvät täältä.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/ainakin-naita-android-q-ominaisuuksia-monet-odottavat/

Aiheeseen liittyvät artikkelit