”Pelkkää juosten kustua rahastusta” – Ensimmäinen Kummeli-elokuva sai kriitikoilta kylmää kyytiä vuonna 1995

Yle TV2 esittää maanantai-illan elokuvana vuonna 1995 valmistuneen Kummelistoriesin.

Historian ensimmäinen Kummeli-elokuva tehtiin, kun 90-luvun suosikkisarja oli suosionsa huipulla. Monelle katsojalle Matti Grönbergin ohjaama sekoilu kyllä maittoi, mutta kriitikot olivat eri linjoilla.

Suomalaisten elokuvien tietokanta Elonet on tallentanut otannan Kummelistoriesin saamista kritiikeistä.

Elokuvasta todettiin vuonna 1995 mm. seuraavaa:

”Kummeli Stories näyttää kaikkien aikojen sponsoroiduimmalta kotimaiselta elokuvalta. Siinä vilisee suoraa ja piiloa mainontaa. Elokuva alkaakin muistuttaa nykyajan liigajääkiekko-ottelua.” (Mikael Fränti, Helsingin Sanomat)

”Kunhan vain haluan ilmoittaa, että sisällöllisiltä ominaisuuksiltaan Kummelistories on mielestäni ala-arvoinen. [- -] Mutta ehkä manselaiset nauraa ja tullessaan ulos teatterista hihittelevät yhdessä siinä rotvallin reunalla.” (Pertti Lumirae, Demari)

”’Suomen Monty Pythoniksi’ Kummelista on vasta sitten, kun joukko keksii jotain sanottavaa. Nyt komiikaltaan parasta antia ovat heviheppujen koulukuviot. Elokuvallisesti kunnianhimoisinta yritystä taas tarjoaa Lakaisijat-kauhuvitsi.” (Antti Lindqvist, Katso)

”Kummelistories on juosten pissitty merkkituote vailla sielua. Leffan rinnalla vanha tv-sarja on tamperelaisen sekopäisyyden ylevä monumentti.” (Kari Salminen, Ilta-Sanomat)

Lue aiheesta tarkemmin Elonetistä.

Kummelistories alkaa Yle TV2:lla kello 21.00, ja päättyy kello 22.26.

Aiheeseen liittyvät artikkelit