Kuka kaipaa grafiikkoja – Tulevassa ääneen perustuvassa The Valessa ruutu pysyy mustana koko pelin ajan

Elokuussa ilmestyvä The Vale rikkoo rankalla kädellä perinteisten videopelien kaavaa. Kauniiden grafiikkojen sijasta ruutu pysyy pieniä kipinöitä lukuun ottamatta mustana koko seikkailun ajan, ja kaikki pelaaminen perustuu ääneen.

The Valessa pelaaja ottaa sokean seikkailijan roolin, joka on nimitetty kuningaskunnan laitamilla sijaitsevan linnan johtajaksi. Matkalla linnan luo pelaajan ja tämän seurueen kimppuun kuitenkin hyökätään, ja ainoana selviytyjänä pelaajan täytyy yrittää selvitä ehjin nahoin takaisin kotiin kulkemalla pitkin synkkää ja vihollisten vahtimaa laaksoa.

Falling Squirrellin kehittämässä pelissä visuaalinen ilme on korvattu ääneen perustuvalla toiminnalla, vahvalla tarinankerronnalla ja haptisella palautteella, joihin on saatu apua Kanadan kansalliselta sokeiden instituutilta. Peli soveltuukin hyvin myös näkörajoitteisille.

The Vale ilmestyy Steamin kautta PC:lle elokuussa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/kuka-kaipaa-grafiikkoja-tulevassa-aaneen-perustuvassa-the-valessa-ruutu-pysyy-mustana-koko-pelin-ajan/

Aiheeseen liittyvät artikkelit