Videopelit aiheuttivat terrori-iskut, toteavat poliitikot ammuskeluiden jälkimainingeissa

Videopelaaminen on helppo syntipukki monille tragedioille, kuten esimerkiksi viime aikaisille Yhdysvalloissa tapahtuneille terrori-iskuille.

Kalifornian, Teksasin ja Ohion terrori-iskuille on löytynyt yhteinen syy, ainakin jos erästä republikaanisenaattoria on uskominen. Dan Patrick julisti noin 15 tuntia Teksasin El Pason supermarketissa sattuneen ammuskelun jälkeen, että syy näihin hirmutekoihin on videopeliteollisuus ja sen tuotteet.

Patrick kertoi näkemyksensä Fox News -kanavan Fox & Friends -ohjelmassa.

Poliitikko kysyi, miksei valtiovalta tee mitään videopeliteollisuudelle, sillä El Pason joukkomurhan tehneen henkilön väitetään julkaisseen manifestin, jossa mainitaan Call of Duty -pelisarja äärioikeistolaisen ideologian ohella.

Partick totesi, että videopelit ovat viime aikaisten terrori-iskujen yhteinen nimittäjä, sillä peliteollisuus opettaa nuoria tappamaan. Lisäksi eräs republikaanien tunnetuimmista hahmoista on ottanut väkivaltaiset videopelit käsittelyyn: Yhdysvaltojen edustajainhuoneen korkea-arvoinen poliitikko Kevin McCarthy pitää joukkoammuskeluja väkivaltapelien pelaamisen seurauksena.

Englantilainen Oxfordin yliopisto on julkaissut aiemmin tänä vuonna tutkimuksen, josta käy ilmi, ettei väkivaltaisilla videopeleillä ole tekemistä nuorten aggressiivisen käyttäytymisen kanssa.

“Ajatus siitä, että väkivaltaiset videopelit aiheuttavat aggressiota tosimaailmassa on suosittu, mutta sitä ei ole aiemmin tutkittu kovin hyvin. Vaikka poliitikot väittävät muuta, ei tutkimuksemme mukaan ole näyttöä siitä, että pelaamisesta pitäisi olla huolissaan”, kertoo tutkimuksen johtaja professori Andrew Przybylski.

Asiasta uutisoi Comicbook.com.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/videopelit-aiheuttivat-terrori-iskut-toteavat-poliitikot-ammuskeluiden-jalkimainingeissa/

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensituntumat: Watch Dogs
Legion voi olla erinomain...
Denuvo-kopiosuojaus saattaa hidastaa Devil May Cry...
Ubisoft on kyllästynyt Steamiin, eikä se pidä peli...