Tom Hiddlestonin Loki-luennot ja 9 muuta asiaa, mitkä opimme uuden Marvel-sarjan pressitilaisuudessa

Kuusiosainen Loki alkaa Disney Plussassa 9. kesäkuuta. Muropaketti pääsi osallistumaan uuden sarjan tiimoilta järjestettyyn pressitilaisuuteen.

Lokin virtuaalisesti järjestetyssä lehdistötilaisuudessa maanantai-iltana oli mukana Marvel-pomo ja tuottaja Kevin Feige, sarjan ohjaaja Kate Herron ja pääkirjoittaja Michael Waldron sekä näyttelijöistä itse Loki eli Tom Hiddleston ja uudet kasvot Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw ja Wunmi Mosaku.

LUE MYÖS: Arvostelu | Marvel Studiosin Loki-tv-sarja toimii erinomaisen hyvin Tom Hiddlestonin ansiosta

Noin puolen tunnin mittaisessa tilaisuudessa opimme muun muassa nämä kymmenen asiaa:

1. Päätös Lokin omasta sarjasta tehtiin Avengers: Infinity Warin valmistumisen jälkeen

Kevin Feige: Emme olleet tehneet päätöstä vielä kuvatessamme Avengers: Infinity Waria, mutta Endgamen aikaan se oli meille jo selvyys. Yksi suosikkiaiheitani tuolta ajalta on, kun ihmiset alkoivat puhua, että olimme unohtaneet sitoa Lokin tarinan langat yhteen, että hän vain katoaa savuna ilmaan ja unohdimme kokonaan kertoa, mitä hänelle tapahtui. Ja siinä vaiheessa jo tiesimme, että olemme tekemässä sarjan Disney Plussaan. On todella siistiä saada se vihdoin nähtäväksi maailmalle.

2. Sarjan keskiössä on kysymys: mikä oikeastaan tekee Lokista Lokin?

Tom Hiddleston: Olin niin innoissani kuullessani ideasta, koska Infinity War tuntui niin lopulliselta, Lokin tarinan lopulta. Rakastan sitä, että sarjassa Lokilta on riisuttu pois kaikki hänelle tuttu. Thor ei ole lähistöllä, Asgard tuntuu olevan matkojen päässä, Avengersit eivät tunnu olevan näköpiirissä, häneltä on otettu pois hänen statuksensa ja voimansa. Jos Lokilta otetaan pois kaikki se, mihin hän on identifioitunut kuuden elokuvan aikana, mitä jää jäljelle, kuka hän on sisimmässään? Nuo kysymykset kiehtoivat meitä, mikä tekee Lokista Lokin. Ja jos hänessä on jotain autenttista, pystyykö hän kasvamaan ihmisenä, pystyykö hän muuttumaan?

Loki / Tom Hiddleston

3. Mobius M. Mobius ja Ravonna Renslayer ovat Marvel-sarjakuvista tuttuja hahmoja, mutta Hunter B-15 on sarjaa varten luotu uusi hahmo

Owen Wilson (Mobius): On jännää olla osana. En ensin ymmärtänyt kaikkea sitä salamyhkäisyyttä, mutta sitten tutustuin intohimoisiin faneihin ja Marvelin sitoutumiseen ihmisten yllättämiseen.

Gugu Mbatha-Raw (Ravonna Renslayer): Onnekseni Kate [ohjaaja Herron] selitti minulle, että kyseessä on Ravonna Renslayerin esittelytarina. Meillä on nyt mahdollisuus aloittaa jotain uutta TVA:n kanssa, jotain sellaista mitä fanit eivät ole ennen nähneet. Minusta tuntuu että hänellä on paljon potentiaalia myös tulevaisuudessa.

Wunmi Mosaku (Hunter B-15): Ei mitään paineita! Kenelläkään ei ole mitään käsitystä siitä, millainen hänen tulisi olla. Tavallaan pidän siitä, että pääsin aloittamaan tyhjästä ja tekemään mitä ikinä haluan. Se on mahtavaa, hauskaa ja tuntuu vapaalta.

Loki / Gugu Mbatha-Raw

4. David Fincher toimi sarjan inspiraationa

Kate Herron: Tyylillisesti minua ja kuvaajaani Autumn Duraldia inspiroivat film noir -elokuvat ja se näkyy esimerkiksi valaistuksessa ja kuinka lähestyimme tarinaa. [David Fincherin] Seven oli suuri inspiraation lähde ja toisessa jaksossa nähdään siihen viittaus, jonka elokuvan ystävät tunnistavat heti.

Michael Waldron: Ehdottomasti Fincher. Zodiac ja myös Uhrilampaat olivat erityisiä elokuvia, joita katsoimme tarkkaan käsikirjoittajien huoneessa.

5. Historiasta on kaivettu tarinaan yllätyksiä

Michael Waldron: Kun ihmiset kuulevat että sarjassa Loki sekaantuu historiallisiin tapahtumiin, luulen, että he kuvittelevat Lokin ratsastavan Paul Reveren kanssa. Halusimme kääntää odotuksia ja mennä paikkoihin, joita ihmiset ehkä tietävät, mutta eivät tiedä niin hyvin.

Kevin Feige: Meillä oli alussa monia ideoita, kuten se, että Loki toimisi yökerhon omistajana 70-luvulla. Meillä luultavasti oli myös konseptikuva Lokista hevosena. Mutta kiitos Michaelin ja Katen, sarjasta tuli paljon mielenkiintoisempi kuin tuo. Ja historialliset hetket ovat lopulta toisarvoisia varsinaiselle tarinalle.

6. Wunmi Mosaku ei tiennyt koe-esiintyneensä Lokiin ennen kuin sai roolin

Wunmi Mosaku: Olin todella innoissani, kun sain kuulla saaneeni roolin. En nimittäin edes tiennyt koe-esiintyneeni sitä varten. Minulle oli annettu jokin huippusalainen juttu ja olin lähettänyt sen eetteriin, koska jos se on huippusalaista, se on varmasti jotain todella tärkeää. Sitten sain puhelinsoiton keskellä yötä ja minulle tarjottiin roolia Lokista.

Loki / Wunmi Mosaku

7.  Hiddleston, Mbatha-Raw ja Musaku ovat vanhoja opiskelukavereita

Wunmi Mosaku: Vaikka MCU:hun liittyminen tuntui valtavan jännittävältä idealta, asiaa helpotti se, että tunsin Tomin ja Gugun ennestään. Me kävimme samaa näyttelijäkoulua [RADA, Royal Academy of Dramatic Art] ja olen tuntenut Tomin 18-vuotiaasta lähtien.

Gugu Mbatha-Raw: Se oli todella outo elämän kaari. Vähän kuin RADA:n luokkakokous. Kun astuu tällaiseen elämää suurempaan maailmaan, on lohduttavaa, kun takana on yhteisiä kokemuksia: muistamme samat opettajat, kävelimme samoja käytäviä, söimme samassa ruokalassa. Tämä pitkään kestänyt ystävyys oli erityisen lohduttavaa, kun kuvasimme pandemian aikana.

8. Thorin ja Lokin huumori johtuu hahmojen näyttelijöistä

Kevin Feige: Thorissa ja Lokissa oli varmasti jonkin verran huumoria myös sarjakuvissa, mutta kaikki johtuu lopulta kuitenkin herroista Hemsworth ja Hiddleston, heidän uskomattomasta lahjakkuudestaan ja osaamisen laajuudesta. Olla nyt niin RADA- ja Shakespeare-koulutettu ja silti niin hulvattoman hauska. Humoristisuus ei ollut tietoinen päätös. He vain olivat keskenään niin hauskoja, että otimme kulissien takaisen tunnelman ja laitoimme sen kameran eteen, viime aikoina enemmän ja enemmän.

9. Hiddleston antoi sarjan tuotantotiimille Loki-luentoja

Owen Wilson: Ennen kuin aloimme kuvaamaan sarjaa, Tom armeliaasti ja kärsivällisesti johdatti minut läpi koko MCU-mytologian ja Lokin hahmon. Kutsuimme näitä Loki-luennoiksi. Se helpotti paljon, koska osa siitä keskustelun dynamiikasta näkyy myös sarjassa Mobiuksen ja Lokin keskusteluissa.

Tom Hiddleston: Keksimme Katen kanssa idean Loki-luennoista, koska tuotannon jokaisessa osassa kuvauksesta puvustukseen ja lavastukseen pitää ymmärtää hahmon historia ja olla jollakin tapaa kosketuksissa siihen.

Oli aika mielenkiintoista yrittää tiivistää yhteen kaikki, mitä olen kokenut kuuden MCU-elokuvan aikana. Koska Mobiushan on Loki-ekspertti. Hän tietää Lokista enemmän kuin Loki itse.

Gugu Mbatha-Raw: Minä missasin Loki-luennot, mutta oli todella hyvä kun Tom oli kuvauksissa käsillä, sillä hän on todellinen tietosanakirja.

Loki

10. Hiddleston rakastaa Lokin esittämistä edelleen

Tom Hiddleston: Rakastan Lokin esittämistä, olen aina rakastanut, ja tunnen itseni hyvin onnekkaaksi, että saan edelleen olla täällä ja hahmosta löytyy edelleen uusia aspekteja, joita pääsen oppimaan. Hahmo on niin valtavan laaja, joten tämä ei koskaan tunnu täsmälleen samalta kokemukselta.

Siitä ei varmaan ole mitään epäilystä, että se johtuu hahmon faneista, että olen saanut jatkaa näin kauan. Selkeästi Loki merkitsee monille ihmisille valtavan paljon ja monista eri syistä ja minulle se on suuri kunnia. Olen tästä kaikesta tietenkin velkaa kaikille niille käsikirjoittajille, jotka ovat hahmoa koskaan kirjoittaneet, Stan Leestä ja Jack Kirbystä lähtien.

MAINOS | Marvelia, Star Warsia ja paljon muuta – Tilaa Disney+ hintaan 8,99 € / kuukausi tai 89,90 € / vuosi

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/elokuva-artikkelit/tom-hiddlestonin-loki-luennot-ja-9-muuta-asiaa-mitka-opimme-uuden-marvel-sarjan-pressitilaisuudessa/

Aiheeseen liittyvät artikkelit