Testi: Samsung Galaxy S20 Ultra -puhelin – Kaikkea vähän enemmän, jotain jo liikaakin

Odotukset Samsungin puhelimien uutta huippumallia kohtaan ovat aina kovat. Valmistaja on nimittäin onnistunut luomaan maineen yhtenä merkittävimmistä uusien mallien kehittäjistä, ja uusi malliston huipulle asettuva puhelin on aina tapaus. Samsung Galaxy S20 Ultran kohdalla aivan kaikki kehitys ei ole kuitenkaan osunut täysin oikeaan.

Viimeisen vuoden aikana puhelinmarkkinat ovat, ainakin tilapäisesti, mullistuneet Huawein jouduttua Yhdysvaltojen hampaisiin. Niinpä länsimaisesta näkökulmasta puhelinmarkkinat ykkösmallit ovat entistä enemmän jakautuneet Applen ja Samsungin välille. Valmistajien ongelmat on kuluttajan harmi, sillä Android-laitteissa Huawei on ollut hyvä kirittäjä, ja Apple on toki tehnyt samaa iPhone-malleillaan.

Helmikuun 11. päivänä julkaistu ja kauppojen hyllyille 13. maaliskuuta saapuvan Samsung Galaxy S20 -malliston myötä valmistajan mallinimeäminen menee hieman uusiksi. Viime vuonna Samsungin huippumalliston tarkenteet olivat kokojärjestyksessä S10e, S10 ja S10+. Nyt mallit ovat Galaxy S20, Galaxy S20+ ja Galaxy S20 Ultra.

Pienintä malliversiota etsivä suuntaa vastaisuudessa katseensa Galaxy S20 -malliin, isompaa ruutua kaipaavat päätyvät Galaxy S20+ -versioon, ja kaikki herkut sisältävät malli tunnetaan nyt nimellä Galaxy S20 Ultra. Hinnoittelukin noudattaa kokojärjestystä: Galaxy S20 -malli maksaa 1049 euroa, Galaxy S20+ -versio 1199 euroa, ja kaikki herkut sisältävä huippumalli on 1399 euron arvoinen. Suomeen myyntiin tulevat mallit ovat kaikki 5G-versioita.

Ensimmäisenä Muropaketin testiin otettiin malliston lippulaiva eli Galaxy S20 Ultra.

Samsung on asemoinut laitteen hintaluokkaan, jossa ei Android-puolella juurikaan kilpailua ole. Käytännössä lähinnä valmistajan omat taittuvanäyttöiset mallit ovat yhtä kalliita, samoin kuin vastaavaan luokkaan kuuluva Motorola Razr, jota tosin ei vielä kirjoitushetkellä myydä Suomessa.

Huaweilta tulee myös myyntiin erittäin kallis Mate Xs, sekä jo aiemmin myytiin rajoitettu erä Mate 30 Pro -mallia, jonka hinta jäi juuri alle tuhannen euron. Applen viimeisimmät huippumallit ovat hinnaltaan lähimpänä, sillä malliston kalleimmasta versiosta eli Apple iPhone 11 Pro Maxin 512 gigatavun versiosta saa pulittaa peräti 1679 euroa.

Myyntipakkauksessa on itse puhelimen lisäksi 25-wattinen latauslaite, langalliset, USB-C-liitäntään kytkettävät AKG-brändätyt kuulokkeet sekä pikaohje.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/testi-samsung-galaxy-s20-ultra-puhelin/

Aiheeseen liittyvät artikkelit