Testi | Apple iPhone 13 Pro Max – Iso, kallis ja yllätyksetön, mutta samalla kiusallisenkin toimiva kokonaisuus

Applen malliston huipulle asettuva iPhone 13 Pro Max -puhelin on kookas ja suorastaan kallis. Se on kuitenkin myös monilta osin erinomainen, mutta on siinä edelleen heikkoutensa.

Testasimme jo aikaisemmin tämän vuoden niin sanotun kansanmallin eli iPhone 13:n, joka tarjoaa suurimmalle osalle iPhonea hamuavista eniten rahalle vastinetta. Jos kuitenkin ominaisuudet tuntuvat jättävän toivomisen varaa, on Applella tarjolla puhelimista Pro -mallisto, johon yritys on laittanut kaiken osaamisensa.

Uusille Pro -malleille on löydetty myös nimensä mukainen hintakin. Apple iPhone 13 Pro -mallien hinnat alkavat 1179 eurosta päättyen 1759 euroon, kun taas isompien Pro Max -mallien hinnat alkavat 1279 eurosta ja päättyvät huimaan 1859 euroon. Tallennustilaversiot alkavat 128 gigatavusta ja päättyvät jopa 1 teratavuun. Testissä olevan 256 gigatavun tallennustilalla varustetun Pro Max -version hinta kipuaa 1399 euroon.

Puhelin taisteleekin kokonsa, ominaisuuksien sekä myös hintansa puolesta Android-lippulaivapuhelimia vastaan. Tänä vuonna aivan perinteiset kilpakumppanit – kuten Samsungin Note-sarjalainen sekä Huawein Mate-sarjalainen – ovat jääneet leikistä pois. Kilpakumppaneiksi voikin tänä vuonna luokitella muun muassa Samsung Galaxy S21 Ultran, uuden Google Pixel 6 Pro:n ja Sony Xperia 1 III:n. Myös OnePlus 9 Pro haastaa uutta iPhonea, vaikka hinta onkin merkittävästi huokeampi.

Tuttuun tapaan myös Apple iPhone 13 Pro Maxin myyntipaketti on riisuttua sorttia. Ohuessa paketissa on mukana vain puhelin, ohjevihkosia, sim-työkalu sekä USB-C – Lightning -latauskaapeli. Itse latauslaite on kuitenkin ostettava erikseen, joten Apple myy tietenkin omaa 20 watin laturiaan 25 euron lisähintaan. Puhelimen lataus tietenkin onnistuu myös mahdollisesti nurkkiin jääneillä vanhoilla latureilla, erona on vain latausnopeus.

Myöskään 3,5 millimetrin sovitinta ei tule paketissa, joten jos haluaa kuunnella musiikkia vielä langallisilla kuulokkeilla, on adapteri ostettava erikseen.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/testi-apple-iphone-13-pro-max/

Aiheeseen liittyvät artikkelit