Kesäkuussa HBO Nordicilla: Deadwood-elokuva, The Handmaid’s Tale ja Big Little Lies jatkuvat, Leonardo DiCaprion ympäristödokumentti…

Kesäkuussa HBO Nordicilla julkaistaan muun muassa odotettu Deadwood-elokuva sekä Leonardo DiCaprion kertoma ja tuottama dokumentti Ice on Fire. Hittisarjoista jatkuvat uusille tuotantokausille muun muassa palkitut The Handmaid’s Tale ja Big Little Lies sekä Fear the Walking Dead.

Kesäkuun uutuudet HBO Nordicilla:

Deadwood: The Movie – 1. kesäkuuta
HBO:n 15 vuotta sitten alkaneeseen Emmy-palkittuun Deadwood-sarjaan perustuva elokuva tuo sarjasta tutut hahmot jälleen yhteen. Tulevassa elokuvassa unohtumaton hahmokaarti kokoontuu kymmenen vuoden tauon jälkeen yhteen juhlistamaan Etelä-Dakotan itsenäisyyttä. Entiset kilpailuasetelmat nousevat pintaan, liittoutumat joutuvat koetukselle ja vanhat haavat avautuvat jälleen, kun kaikki joutuvat selviytymään uuden aikakauden ja ajan tuomien muutosten keskellä. Myös kaikki Deadwood-sarjan kaudet ovat saatavilla HBO Nordicilla.

Muropaketin arvostelussa: Neljän tähden Deadwood: The Movie tarjoaa HBO:n länkkärisarjalle arvoisensa päätöksen 

Fear The Walking Dead, kauden 5 alkuosa – 3. kesäkuuta alkaen
Uudella kaudella ryhmällä on selkeä tavoite: löytää selviytyneet ja tehdä jäljellä olevasta maailmasta edes hieman parempi paikka. Morgan Jones (Lennie James) johtaa määrätietoisesti joukkoaan, jonka jokainen jäsen luottaa hyvien tekojensa hyvittävän menneisyydessä tehdyt vääryydet. Mutta menetetty luottamus on vaikea ansaita takaisin. Missio toisten auttamisesta vie ryhmän äärimmäiseen koettelukseen, kun he ajautuvat tuntemattomalle maaperälle. Siellä he joutuvat kohtaamaan paitsi menneisyytensä, myös pelkonsa.

The Handmaid’s Tale, kausi 3 – 6. kesäkuuta alkaen
Emmy- ja Golden Globe -palkitun draamasarjan tulevalla kaudella Elisabeth Mossin esittämä June jatkaa taisteluaan ylivoimaista Gileadin dystopista hallintoa vastaan. Yllättävät jälleennäkemiset, petokset ja matka Gileadin kauhistuttavaan vallanpesäkkeeseen pakottaa kaikkia ottamaan kantaa vallitsevaan tilanteeseen uhmakkaan rukouksen voimin: ”Siunattu olkoon taistelu”. 13-osaisen kauden kolme ensimmäistä jaksoa tulevat saataville ensi-iltapäivänä.

The Garden Of Bronze, kausi 2 – 10. kesäkuuta
Gustavo Malajovichin samannimiseen romaaniin perustuvassa, Buenos Airesin maisemiin sijoittuvassa HBO Latin American tuottamassa argentiinalaissarjassa seurataan arkkitehti Fabian Danuben epätoivoista yritystä saada takaisin yllättäen kadonnut tyttärensä. Virkavallan apuun pettynyt Fabian päättää tehdä kaikkensa löytääkseen jäljettömiin hävinneen tyttärensä, eikä hän aio levätä ennen kuin on onnistunut tehtävässään.

Big Little Lies, kausi 2 – 10. kesäkuuta alkaen
Emmy- ja Golden Globe -palkitun sarjan toisella kaudella tarkastellaan valheiden vaikutuksia, ystävyyssuhteiden kestävyyttä ja avioliiton haavoittuvuutta sekä tietysti vanhemmuuden haasteita. Suhteet haalenevat, lojaalius heikkenee… ja henkisten sekä ruummillisten vammojen pelko heittää uhkaavat varjonsa kaiken ylle. Montereyn viisikoksi kutsutut Madeline, Celeste, Jane, Renata ja Bonnie saavat joukkoonsa uuden jäsenen, kun Celesten anoppi Mary Louise (Meryl Streep) ilmaantuu kuvioihin. Sarja perustuu Liane Moriartyn samannimiseen menestyskirjaan.

Pose, kausi 2 – 12. kesäkuuta alkaen
Pose vie katsojat New Yorkin sykkivään maailmaan, jossa monet kulttuurit ja elämän osa-alueet kohtaavat – aina drag-kulttuurin alkulähteiltä ylelliseen Trump-aikakauteen ja Manhattanin eri kulttuuripiireihin. Uuden kauden myötä siirrytään uudelle vuosikymmenelle 90-luvun alkuun, jolloin Madonnan sinkku ”Vogue” julkaistiin. House of Evangelistan on uudelleenarvioitava tavoitteensa, kun vähemmistöryhmästä on tullut valtavirtaa ja kiinteä osa pop-kulttuuria. Samaan aikaan AIDS-epidemia pahenee ja sidosryhmät alkavat vetäytyä yhteistyöstä.

Ice On Fire – 12. kesäkuuta
Oscar-palkitun Leonardo DiCaprion kertomassa, silmiä avaavassa dokumentissa keskitytään moniin ennennäkemättömiin ratkaisuihin ja innovaatioihin, joita on kehitetty hidastamaan ilmastonmuutosta ja jäätiköiden sulamista. Ohjelma vie katsojat kulissien taakse tarjoten toivoa siitä, että voimme todella torjua ilmaston lämpenemisen pahimmat vaikutukset. Leila Connersin ohjaaman dokumentin ovat tuottaneet Leonardo DiCaprio, George DiCaprio ja Mathew Schmid. Dokumentti sai ensi-iltansa eilen 22.5. Cannesin elokuvafestivaaleilla.

Krypton, kausi 2 – 13. kesäkuuta alkaen
Mitä jos Teräsmies ei olisi koskaan syntynyt? Tapahtumat sijoittuvat kahta sukupolvea edeltävään aikaan ennen Teräsmiehen kotiplaneetan Kryptonin tuhoa. Tapahtumien keskipisteessä on Teräsmiehen isoisä (Cameron Cuffe), joka päättää taistella palauttaakseen häväistyn ja tuhotun sukunsa kunnian ja pelastaakseen rakastamansa maailman kaaokselta.

Los Espookys, kausi 1 – 15. kesäkuuta alkaen
Espanjankielisessä sarjassa seurataan ystävyksiä, jotka kääntävät rakkautensa kauhuun omaperäiseksi liiketoiminnaksi tarjoten kauhua niille, jotka sitä tarvitsevat. Tapahtumat sijoittuvat unenomaiseen latinalaismaahan, jossa outoudet ja hirvittävyydet ovat vain osa jokapäiväistä elämää. Sarjan pääosissa nähdään Julio Torres, Ana Fabrega, Cassandra Ciangherotti ja Bernardo Velasco yhdessä José Pablo Minorin ja vierailevan tähden Fred Armisenin kanssa.

Jett, kausi 1 – 15. kesäkuuta alkaen
Maailmanluokan varas Daisy ”Jett” Kowalski on juuri vapautunut vankilasta, kun hänet pakotetaan takaisin siihen, mitä hän tekee parhaiten. Moraalisesti ambivalentit, vaaralliset ja tasapainottomat rikolliset ovat päättäneet hyödyntää hänen taitojaan omiin tarkoituksiinsa. Sarjan on luonut Sebastian Gutierrez ja sitä tähdittävät nimiroolia esittävä Carla Gugino sekä vaikutusvaltaista rikollispomo Baudelairea esittävä Giancarlo Esposito.

Euphoria, kausi 1 – 17. kesäkuuta alkaen
HBO:n uutuusdraamassa seurataan lukiolaisopiskelijoiden elämää, jota värittävät huumeet, seksi, itsensä etsiminen, traumat, sosiaalinen media, rakkaus ja ystävyys. Sarjan pääosaa esittää näyttelijänä ja laulajan tunnetuksi tullut Zendaya. Vastaavana tuottajana toimiva Sam Levinson (HBO:n The Wizard of Lies) on luonut ja käsikirjoittanut sarjan kaikki kahdeksan jaksoa. Vastaavina tuottajina toimivat myös mm. Drake ja Future the Prince. Sarja perustuu Ron Leshemin ja Daphna Levinin luomaan samannimiseen israelilaissarjaan.

City On A Hill, kausi 1 – 17. kesäkuuta
1990-luvun alussa Boston oli pullollaan väkivaltarikollisia, joita paikalliset lainvalvontaviranomaiset rohkaisivat. Korruptio ja rasismi olivat normi, kunnes kaikki muuttui ja tulevia tapahtumia alettiin kutsua Bostonin ihmeeksi. Tässä kuvitteellisessa sarjassa Brooklynistä kaupunkiin saapuva apulaisasiamies Decourcy Ward muodostaa epätodennäköisen liiton korruptoituneeseen, mutta vielä kunnioitettuun FBI-veteraani Jackie Rhodesiin, jonka kanssa hän ryhtyy taistelemaan Bostonin rikosoikeusjärjestelmää vastaan. Sarjan pääosissa nähdään Kevin Bacon ja Aldis Hodge. Vastaavina tuottajina toimivat Chuck MacLean, Tom Fontana, Ben Affleck, Matt Damon, Jennifer Todd, Michael Cuesta, James Mangold ja Barry Levinson.

True Justice: Bryan Stevenson’s Fight For Equality – 27. kesäkuuta
Yli kolmen vuosikymmenen ajan alabamalainen Bryan Stevenson – asianajaja ja Equal Justice Initativen perustaja ja johtaja – on toiminut köyhien, vangittujen ja tuomittujen puolestapuhujana yrittäessään poistaa rotuun perustuvan syrjinnän rikosoikeusjärjestelmästä. Tämän huomattavan miehen intiimissä henkilökuvassa seurataan hänen pyrkimyksiään oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi. Hän myös haastaa katsojat kohtaamaan tosiasioita kuten kuinka rotujen epäoikeudenmukaisuus on kehittynyt ja miten se edelleen uhkaa maata.

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/elokuvauutiset/kesakuussa-hbo-nordicilla-deadwood-elokuva-the-handmaids-tale-ja-big-little-lies-jatkuvat-leonardo-dicaprion-ymparistodokumentti/

Aiheeseen liittyvät artikkelit