“Hohdon tekeminen oli yhtä helvettiä”, muistelee Stanley Kubrickin assistentti vielä 40 vuoden jälkeenkin

Stanley Kubrickin tavasta rääkätä näyttelijöitään nousisi nykyään välitön haloo.

Stanley Kubrickin The Shining – Hohto -kauklassikko sai ensi-iltansa 40 vuotta sitten ja sen kunniaksi Independent on julkaissut pitkän elokuvaa käsittelevän jutun.

Artikkeli kertaa kuinka Hohdon tekeminen oli yhtä helvettiä loputtomine ottoineen, varsinkin Shelley Duvallille, jota ohjaaja nöyryytti kuvauksissa siihen tyyliin, että moisesta nousisi nykyään välitön haloo.

Jutussa pääsee ääneen myös Leon Vitali, joka näytteli Kubrickin vuoden 1975 Barry Lyndon -elokuvassa ja päätyi myöhemmin ohjaajan pitkäaikaiseksi assistentiksi. Kubrick oli huomannut Barry Lyndonin kuvauksissa kuinka hyvin Vitali tuli toimeen lasten kanssa. Assistentti kertoo myös hyviä muistoja mielipuolisesta projektista.

– Stanley oli Stanley, hän muisti kaiken ja kysyi haluanko etsiä näyttelijän Danny-pojan rooliin. Luin kirjan läpi seuraavana yönä ja lähdin Yhdysvaltoihin. Se oli mahtavaa. Listassa oli 5000 nimeä tapaamisaikoineen, Vitali sanoo.

Vitali haastatteli kaikki lapset ja kuvasi heistä videopätkän. Lopulta hän tapasi neljävuotiaan Danny Lloydin, joka kiinnitettiin rooliin.

Danny sanoi Vitalille ensitapaamisella ”hitsi Leon, minä tykkään sinun puvustasi.” ja loppu onkin historiaa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/hohdon-tekeminen-oli-yhta-helvettia-muistelee-stanley-kubrickin-assistentti-viela-40-vuoden-jalkeenkin/

Aiheeseen liittyvät artikkelit