Arvostelu | Netflixin uusi Arcane-sarja todistaa, että elämme loistavien peliaiheisten sarjojen aikakautta

Pitkään peleistä ja pelisarjoista ammentaneiden elokuvien ja sarjojen taso vaihteli surkeasta korkeintaan kohtalaiseen. Nyt Riot Gamesin uusi Arcane todistaa jälleen, että tilanne on muuttunut, ja pelien pohjalta osataan vihdoin tehdä erinomaista tv-viihdettä.

Netflix on onnistunut tuottamaan viime vuosina toinen toistaan onnistuneempia peliaiheisia sarjoja, joihin kuuluvat muun muassa Castlevania, The Witcher sekä Dota: Dragon’s Blood.

Nyt valikoima on laajentunut League of Legendsiin pohjautuvan Arcanen muodossa. Saimme ennakkoon katsottavaksi Arcanen neljä ensimmäistä jaksoa, ja niiden perusteella tänään Netflix-valikoimaan ensimmäisten kolmen jakson voimin ilmestyvä Arcane jatkaa onnistumisten tiellä.

League of Legendsin Runeterra-universumiin pohjautuva Arcane kertoo nuorista Vi- ja Jinx -nimisistä siskoksista, jotka asuvat Piltoverin kaupungin alle rakentuneella Zaunin alueella. Piltover ja Zaun edustavat saman kolikon kahta kääntöpuolta: Piltower on teknisesti edistynyt, puhdas ja kaunis kaupunki täynnä oppineita, siinä missä heikompiosaiset ihmiset ja olennot on ajettu rikollisuutta kuhisevaan ja hämyiseen Zaunin alamaailmaan.

Vi (Hailee Steinfeld) ja Jinx (Ella Purnell) ystävineen pyrkivät selviämään elämästä Zaunin alueella pakosta pikkurötösten ja näpistelyn avulla. Harmillisesti eräs jengin ryöstökeikka menee pahasti pieleen, minkä jälkeen nuoret joutuvat Piltoverin poliisivoimien tähtäimiin. Tapahtumien myötä Piltoverin ja Zaunin vuosikausia kestäneet jännitteet pääsevät leimahtamaan lopullisesti sodaksi.

Sarjan tapahtumia sen enempää paljastamatta League of Legendsin taustatarinaan ja Runeterran universumiin sekä sen asukkeihin entuudestaan perehtyneet pelaajat osaavat varmasti arvata monet Arcanen juonenkäänteistä. Se ei onneksi katselukokemusta haittaa, sillä hahmojen taustat saavat sarjassa huomattavasti aiempaa enemmän lihaa luidensa ympärille.

Jaksojen aikana ruutuaikaa saavat muun muassa League of Legendsistä tutut Jayce (Kevin Alejandro), Viktor (Harry Lloyd) sekä Caitlyn (Katie Leung).

Arcane sopii League of Legendsin fanien lisäksi loistavasti myös sellaisille katsojille, jotka eivät ole koskaan edes kuulleet League of Legendistä. Sarja esittelee Runeterran hahmot ja maailman kattavasti sarjan edetessä, eikä League of Legendsin pelaaminen ole millään tavalla pakollista, että Arcanesta voisi nauttia.

Ensimmäisten jaksojen perusteella perusteella kyse on graafisesti hyvin näyttävästä, 2D- ja 3D -elementtejä yhdistelevästä animaatiosta, jonka takana seisoo ranskalainen Fortiche Productions.  Vaikka Arcane on tehty aikuiseen makuun, tapahtuu K16-ikärajan saaneen sarjan ronskein väkivalta kuvakulman ulkopuolella, eikä veri lennä yhtä brutaalisti kuin niin ikään erinomaisessa Dota: Dragon’s Bloodissa.

Sarjan taustalla kuullaan myös tunnettujen artistien äänittämää musiikkia, joihin kuuluvat muun muassa Imagine Dragonsin ja JIDin äänittämä Enemy.

Kokonaisuudessaan Arcane jätti hyvin vahvan ensivaikutelman. Tarina ottaa lisäkierroksia erityisesti vauhdikkaassa kolmannessa jaksossa, ja nälkä jatkoa kohtaan jäi suureksi, kun ennakkoon katseltavaksi lähetetyt jaksot loppuivat. On mahtavaa elää vihdoin aikakaudella, jolloin pelien universumeita päästään käsittelemään laadukkaasti myös tv-sarjoissa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/elokuva-arvostelut/arvostelu-netflixin-uusi-arcane-sarja-todistaa-etta-elamme-nyt-loistavien-peliaiheisten-sarjojen-aikakautta/

Aiheeseen liittyvät artikkelit