Garth Ennisin ja Darick Robertsonin luomiin sarjakuvahahmoihin pohjautuva The Boys on aikuisille suunnattu pikimusta komedia, jonka tuotannosta vastaavat Eric Kripke, Seth Rogen ja Evan Goldberg.
Garth Ennisin ja Darick Robertsonin luomiin sarjakuvahahmoihin pohjautuva The Boys on supersankaritelevisiota sen törkyisemmästä päästä ja jokaisen jakson alkuvaroituksia myöten aikuisille katsojille suunnattu. Tyyliltään se muistuttaa hieman HBO Nordicilla nähtävää Doom Patrolia, sillä myöskään tässä sarjassa ei kirosanoja säästellä ja ihmisiä tapetaan mielikuvituksellisen näyttävillä tavoilla.
Alkuperäisen sarjakuvan pohjalta tv-sarjan on luonut Supernaturalin pääjehu Eric Kripke, jonka lisäksi tuottajaportaassa häärivät Seth Rogen ja Evan Goldberg. Rogen ja Goldberg ovat jo aiemmin työstäneet niinikään Amazonilla nähtävillä olevaa, samaisen Ennisin kulttisarjakuvaan pohjautuvaa tv-sarjaa Preacher. The Boys on siitä askel törkyisempään suuntaan.
The Boys tarttuu perinteiseen vastakkainasetteluun supersankareiden ja tavallisten ihmisten välillä. Keskeinen supersankaritiimi on Justice Leaguen korruptoitunut versio The Seven, johon kuuluvat Yhdysvaltain lippuun pukeutuva Superman-klooni Homelander (Anthony Starr), Wonder Woman -kopio Queen Maeve (Dominique McElligott), Aquamania muistuttava The Deep (Chace Crawford) ja Flashin tapaan vauhdikas A-Train (Jessie T. Usher). Mukana on myös hiljainen ja vähälle käytölle jäävä Black Noir (Nathan Mitchell) sekä näkymättömäksi muuttuva Translucent (Alex Hassell). Uutena hahmona porukkaan liittyy nuori ja viaton Starlight (Erin Moriarty), joka kuvittelee pääsevänsä supersankarina pelastamaan maailmaa.
Supersankarijoukkiota johtaa yritys nimeltä Vought, josta jokaisen hahmon kannatusprosentteja seurailee Elisabeth Shuen esittämä varapresidentti Madelyn Stillwell.
Näistä supersankareista voi ”sankari”-sanan tiputtaa kuitenkin saman tien pois, sillä lähes jokainen heistä on iljettävä ihmisraunio, vallanhimoinen hullu, narkkari, juoppo tai muuten vain hyväksikäyttäjä.
Näin tekee myös Karl Urbanin esittämän Billy Butcherin johtama sekalainen joukko, joka kutsuu supervoimaisia tyyppejä pelkästään “supereiksi”. Butcher nimittäin näkee yleisölle sankareina markkinoitavien hahmojen korruptoituneiden kulissien taakse ja on ottanut elämäntehtäväkseen listiä tieltään superin toisensa jälkeen – keskeisimpänä tähtämisessään Homelander.
Tarinan käyntiin saattavana keskushahmona nähdään nuori Hughie Campbell (Jack Quaid), jonka tyttöystävä joutuu sarjan aluksi superin tielle ja kuolee. Isänsä (Simon Pegg, joka toimi myös alkuperäisen sarjakuvan Hughien esikuvana) kanssa asustava Hughie lyöttäytyy yhteen Butcherin kanssa ristiretkelle supereita vastaan. Kimppaan saadaan myös Butcherin vanhat kaverit Frenchie (Tomer Capon) ja Mother’s Milk (Laz Alonso), sekä hieman myöhemmin myös Karen Fukuharan esittämä, äänetön The Female.
The Boys käsittelee mielenkiintoisesti supersankaritarinan avulla yhteiskunnallisia kysymyksiä kuten vallan olemusta, uskontoa, sotaa, markkinavoimia ja seksuaalista hyväksikäyttöä. Se näyttää millaista tuhoa supervoimilla varustetut ihmiset voivat halutessaan saada aikaan ja mikä valta julkisuudella onkaan. Uskonto saa oman osansa kritiikistä, kun uskonnollinen voimahahmo paljastetaan korruptoituneeksi nautiskelijaksi.
Kahdeksan jakson mittainen ykköskausi koukuttaa mukaansa katsojan, joka kaipaa perinteisestä supersankarikaavasta eroavaa katsottavaa eikä kavahda ympäriinsä räjähteleviä ihmisiä, lattialle leviäviä aivoja tai ylenmääräistä kiroilua.
The Boysin suurin ongelma on sen epätasaisuus sekä se, ettei sarja lupauksistaan huolimatta ole tarpeeksi törkyinen. Tarina jää kauden loppua kohden junnaamaan liiaksi ihmissuhteisiin toiminnan kustannuksella ja viimeisen jakson ihmissuhdedraama lähentelee jo saippuaoppeeraa. Moni hahmo jää alikäytetyksi ja harmillisen pohjustamattomaksi tarinan keskittyessä lähinnä Homelanderin, Butcherin ja Stillwellin sekä toisaalta Hughien ja Starlightin hahmoihin.
Törkyisyyden tasoittamisen lisäksi tv-sarja eroaa alkuperäisestä sarjakuvasta muun muassa siinä, että sekä Stillwellistä että Mallorystä on tehty naisia. Stillwellin kohdalla tämä toimii erinomaisesti, sillä Shue onnistuu luomaan kylmyyttä hohkavaan hahmoonsa mielenkiintoista ja sopivan outoa moniulotteisuutta. Muista hahmoista keskeiseksi nouseva Butcher on puolestaan perinteisempi, suoraviivaista kostoa hakeva mies, mutta Urbanin tummanpuhuvalla karismalla ja brittiaksentilla päästään siinäkin pitkälle.
The Boys tuli kokonaisuudessaan nähtäville Amazon Primella 26. heinäkuuta. Sarjalle luvattiin toinen tuotantokausi jo ennen kuin ensimmäinenkään oli julkaistu.