Näin Oscar-gaalaa sensuroitiin Kiinassa: Bohemian Rhapsody -voittajan puhe käännettiin miten sattuu

Kiina on tunnettu tiukasta sensuuristaan. Nyt jyrän alle on jäänyt Bohemian Rhapsodyn pääosasta Oscarin voittaneen Rami Malekin kiitospuhe.

Rami Malek voitti miespääosa-Oscarin roolistaan Freddie Mercuryna elokuvassa Bohemian Rhapsody. Vastaanottaessaan palkintoaan hän kiitospuheessaan mainitsee sanan “homomies”. Kiinassa termi joutui sensuurin hampaisiin ja käännettiin gaalan lähetyksen tekstityksessä “erityisryhmäksi”, kertoo The Hollywood Reporter.

Kiitospuheessaan Malek toivoo roolisuorituksensa ja sen palkitsemisen toimivan rohkaisuna kaikille nuorille, jotka kamppailevat identiteettinsä kanssa. “Teimme elokuvan homomiehestä, maahanmuuttajasta, joka eli elämänsä anteeksipyytelemättä”, Malek sanoi puheessaan.

Kiinan televisiossa homoutta pidettiin niin kiusallisena asiana, että se käännettiin toisin. Tämä huomattiin yleisesti, minkä johdosta niin valitukset kuin myös naureskelut alkoivat kiertää kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/elokuvat/nain-oscar-gaalaa-sensuroitiin-kiinassa-bohemian-rhapsody-voittajan-puhe-kaannettiin-miten-sattuu/

Aiheeseen liittyvät artikkelit