Huawei kaipaa todisteita tämän väitetysti aiheuttamasta tietoturvallisuusriskistä

Eri valtiot ovat ilmaisseet huolensa Huawein ja Kiinan kommunistipuolueen kytkösten mahdollisesta tietoturvallisuusriskistä. Nyt Huawei penää todisteita väitetystä vakoilumahdollisuudesta.

Yhdysvallat ja Taiwan ovat asettaneet myyntikieltoja useille Huawein valmistamille laitteille. Australia ja Uusi-Seelanti puolestaan ovat kieltäytyneet ostamasta Huaweilta 5G-verkkoja, vaikka sopimusta oli valmisteltu jo pitkälle. Valtiot ovat pelänneet Huawein kytkösten Kiinaa johtavaan kommunistipuolueeseen aiheuttavan vakoilu- ja tietoturvallisuusriskin.

Nyt Huawein johtajiin kuuluva Ken Hu on vaatinut mailta todisteita syytteiden taakse, kertoo Aljazeera. Hun mukaan Huaweihin kohdistuvat syytökset johtuvat ”ideologisista ja geopoliittisista syistä” eivätkä perustu faktoihin. Ne voivat johtaa siihen, että kuluttajat joutuvat maksamaan lisähintaa viidennen sukupolven viestiyhteyksistä. Hun arvioiden mukaan ilman Huaweita esimerkiksi Australian 5G-verkot voivat maksaa useita miljoonia dollareita enemmän.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/mobiili/huawei-kaipaa-todisteita-taman-vaitetysti-aiheuttamasta-tietoturvallisuusriskista/

Aiheeseen liittyvät artikkelit