Haastattelussa esports-tähti Juhani ”Kantoraketti” Toivonen: ”Rainbow Six Siege on Suomessa pahasti paitsiossa”

Rainbow Six Siege on yksi maailman suosituimmista kilpailullisista räiskintäpeleistä, mutta Suomessa peli ei ole yltänyt suosiossa läheskään Counter-Strike: Global Offensiven tasolle. Siitä huolimatta suomalaisedustusta löytyy pelin huipulta.

G2 Esportsissa pelaavat sekä Juhani ”Kantoraketti” Toivonen että Aleksi ”UUNO” Työppönen. Tavoitimme Kantoraketin helmikuun alkupuolella Montrealissa pelatun Six Invitational 2020 -turnauksen yhteydessä ja kysyimme hänen ajatuksiaan Rainbow Six Siegen nykytilasta ja hänen omasta urastaan.

Itse turnaus ei ikävä kyllä sujunut G2 Esportsin kannalta kovin loistavasti, sillä joukkue putosi jatkosta jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Lopulta turnauksen miljoonan dollarin pääpalkinnon vei Spacestation Gaming.

Counter-Strike: Global Offensive vaikuttaa olevan Suomen suosituin esports-räiskintä. Millaisena näet Rainbow Six Siegen esports-skenen tilanteen Suomessa?

– Rainbow Six Siege on Suomessa pahasti paitsiossa. Sitä ei nähdä uutisissa ja Counter-Strike: Global Offensive on suomalaisille SE esports-peli. Siitä syystä Rainbow Six Siegeä ei huomioida läheskään yhtä paljon Suomessa.

Kuinka kuvailisit Rainbow Six Siegen ja Counter-Strike: Global Offensiven eroja sellaiselle Counter-Strike-fanille, joka haluaisi katsoa Rainbow Six Siegeä, mutta ei ole koskaan pelannut sitä?

– Rainbow Six Siegen seuraaminen on vaikeampaa, sillä pelissä on monta erilaista operaattoria, siinä missä Counter-Strikessa keskitytään enemmän tähtäämiseen ja ampumiseen. Rainbow Six Siegeä voi olla vaikea ymmärtää, jos sitä ei ole itse pelannut.

Tunnistavatko ihmiset sinua Suomessa kun kuljet kaduilla tai onko kukaan tullut koskaan pyytämään nimikirjoitusta?

– Ei kertaakaan.

Mikä on korkein tavoitteesi Rainbow Six Siegessä?

– Haluan menestyä ja voittaa kaiken. Haluan voittaa kerta toisenta jälkeen.

Mikä on sinusta Rainbow Six Siegen kaikista kiinnostavin osa-alue, kun peliä pelataan korkeimmalla mahdollisella tasolla?

– Minusta hyvä joukkueen sisäinen koordinaatio on paljon kiinnostavampaa kuin pelkkä yksittäinen hyvä kierros tai suoritus, kun pelataan muita maailman huippuja vastaan. Se tuo peliin paljon enemmän jännitystä.

Vaihdoitten vastikään  Pascal “Cryn” Alouanen PENTAsta tuttuun Ferenc “SirBoss” Mérésziin. Miten pelaajamuutos vaikutti joukkueeseenne?

– Minusta muutos oli hyväksi meille, koska SirBoss on loistava pelaaja, mutta osaa silti pysytellä rauhallisena. Kun me menemme sisään täydellä kaasulla, osaa hän pysytellä taustalla ja turvata selustamme. Hän on hyvä lukemaan pelitilanteita ja hän tukee meitä todella hyvin, vaikka tilastot sanoisivat mitä.

Kuvalähde: G2 Esports / Kuvakaappaus videolta https://www.youtube.com/watch?v=hXEtq3PKCi8

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/haastattelussa-suomalainen-rainbow-six-siege-tahti-juhani-kantoraketti-toivonen/

Aiheeseen liittyvät artikkelit