Fresh Prince of Bel-Air -tähti Alfonso Ribeiron tanssiliikkeet eivät saaneet tekijänoikeuksien suojaa

Yhdysvaltojen tekijänoikeustoimiston mukaan Fresh Prince of Bel-Air -tähti Alfonso Ribeiro ei omista ”Carlton Dancena” tunnettua koreografiaa eikä sitä ole suojattu tekijänoikeuksien nojalla.

Viime vuoden puolella kerroimme, kuinka Ribeiro haastoi Epic Gamesin oikeuteen keksimiensä tanssiliikkeiden ”luvattomasta käytöstä”. Samanlaisia haasteita on nähty myös useilta muilta kuuluisten tanssiliikkeiden keksijöiltä, kuten räppäri 2Millyltä.

Nyt Yhdysvaltojen tekijänoikeustoimisto on Hollywood Reporterin mukaan todennut, ettei Carlton Dancen varsin yksinkertainen kolmesta eri liikkeestä koostuva ”koreografia” ole niin erikoinen, että se saisi tekijänoikeuksien suojaa. Sen sijaan kyse on ”tavanomaisista tanssiliikkeistä” joita saa käyttää vapaasti esimerkiksi videopeleissä. Päätöksen myötä näyttää epätodennäköiseltä että myöskään muut ”varastetut” tanssiliikkeet saavat tekijänoikeuksien suojaa.

Lisäksi heräsi kysymys, voisiko Ribeiro omistaa tanssiliikkeitä muutenkaan, sillä alun perin Carlton Dance nähtiin alun perin National Broadcasting Company Inc.:in Fresh Prince of Bel-Air -sarjassa.

Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/fresh-prince-of-bel-air-tahti-alfonso-ribeiron-tanssiliikkeet-eivat-saaneet-tekijanoikeuksien-suojaa/

Aiheeseen liittyvät artikkelit