Loistavassa co-op-peli Deep Rock Galacticissa 1-4 pelaajaa pääsee keräämän mineraaleja, alieneiden munia ja vaikka mitä muita aarteita kaivosten syövereistä. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä syvyyksien hirviöt eivät pidä kotirauhan häiritsemisestä.
Julkaisupäivä: 13.5.2020
Studio: Ghost Ship Games
Julkaisija: Coffee Stain Interactive
Saatavilla: PC (Windows, testattu) & Xbox One
Pelaajia: 1-4
Ikäraja: 16
Peliä pelattu arvostelua varten: noin 12 tuntia
Jo pitkään Early Access -vaiheessa kehitetty ja tänään virallisesti ilmestyvä Deep Rock Galactic sijoittuu kuvitteelliselle Hoxxes IV -planeetalle. Planeetan pinnan alla lymyilee valtava määrä arvokkaita mineraaleja, kuten kultaa, metallia ja paikallisia erikoisuuksia kuten nitraa.
Voisi kuvitella, että kilometrien syvyydessä saisi tehdä työtä kohtuullisen rauhassa, mutta mitä vielä. Hoxxus IV -planeetalla maan alla asuu nimittäin jos jonkinlaisia vihaisia ötököitä ja muita olioita, jotka eivät lainkaan pidä siitä, että kääpiöjengi tulee koputtelemaan hakuilla kotiluolastoja.
Kääpiöt ovat kuitenkin valmiita vääntämään lyhyitä käsiään maanalaisten örkkien kanssa kilpailussa siitä, kumpi on luolastojen kuningas. Deep Rock Galactic tarjoaa pelaajille neljä eri hahmoluokkaa, jotka ovat raskaasti aseistautunut Gunner, liikkeissään nopea ja luolastot tehokkaasti valaiseva Scout, uusien luolien ja reikien kairaamisen erikoistunut Driller sekä tykkitorneja pystyttävä sekä kiipeilyä helpottavia maakasoja ampuva Engineer.
Kuten mainittua, luolastoihin voi kerralla hyökätä yhteensä neljän kääpiön iskuryhmällä. Useampien pelaajien läsnäolo helpottaa, sillä kääpiöiden kyvyt tukevat toisiaan ja pelaajat voivat pelastaa maanalaisten ötököiden uhriksi jääneitä tovereitaan pulasta. Eri hahmoluokkia voi kehittää toisistaan riippumatta ja hahmojen kyvyt paranevat sen mukaan, mitä pidemmälle pelissä etenee. Käyttöön aukeaa myös uusia kykyjä ja varusteita.
’Tehtävien vaikeustasoa voi säätää useita portaita kattavalla skaalalla, ja niistä korkeammilla viholliset antavat jo tiukan vastuksen. Näin ollen korkeammilla vaikeustasoilla on hyvin mahdollista, että kaikki pelaajat kuolevat ja tehtävä epäonnistuu. Korkealla vaikeustasolla suoritetuista tehtävistä kuitenkin palkitaan paremmilla palkinnoilla, joten riskinotosta palkitaan. Toisaalta, mikäli haluaa helpomman pelikokemuksen, voi vaikeustason asettaa sen verran alas, että kokemattomatkin räiskintäpelien pelaajat pärjäävät luolastoissa varsin hyvin.
Hoxxes IV:n luolastot on luotu proseduaalisesti, joten pelituntien aikana ei tule koskaan vastaan kahta täysin samanlaista tasoa. Luolastot muodostuvat erilaisista biomeista, ja luolastot voivat olla esimerkiksi jäisiä. Biomit vaikuttavat myös niistä löytyviin vihollisiin. Maan syövereissä voi kokea myös erikoisia sääilmiöitä, sillä luolastoon voi yllättäen iskeä vaikkapa lumi- tai hiekkamyrsky.
Tehtävien suorittaminen vaatii kaikkien pelaajien yhteistyötä. Pelin vaikeustaso skaalautuu automaattisesti sen mukaan, kuinka monta pelaajaa luolastossa seikkailee. Co-op-moninpeli on Deep Rock Galacticin suola, mutta tarvittaessa pelistä riittää viihdykettä myös yksinpelaajalle. Tällöin pelaaja saa kumppanikseen tietokoneen ohjaaman robotin, josta on hyötyä mineraalien keräämisessä ja vihollisten taltuttamisessa.
Deep Rock Galacticin viralliselta Discord-serveriltä löytyy lisäksi aktiivinen ja tiivis pelaajayhteisö, josta löytää helposti peliseuraa, jos läheisemmät kaverit eivät ole vielä hypänneet kaivoshommiin tai yksinpeli ei innosta.
Deep Rock Galacticia voisi kuvailla Minecraftin ja Borderlandsin hyvin onnistuneeksi sekoitukseksi. Pelaaminen on hauskaa ja maan syövereissä kuluu helposti useita tunteja. Yksi tehtävä kestää noin 15-30 minuuttia, jolloin on helppo ajautua ”vielä yksi tehtävä”-kierteeseen, jossa pelaamista ei tee mieli lopettaa lainkaan.
Hahmojen kehittäminen, vaihtelevan kaltaiset ja proseduaalisesti luodut tasot ja hyvien pelikavereiden kanssa ajan viettäminen muodostavat kokonaisuudessaan kokemuksen, jota voi huoletta suositella kaikille co-op-genren ystäville. Deep Rock Galacticin graafinen tyyli on omaperäisen onnistunut, eikä taustalla soiva soundtrack ole sekään huono.
Innokkaimmille faneille Deep Rock Galacticissa riittää sisältöä jopa sadoiksi tunneiksi. Näin ollen mikäli kääpiöiden maanalainen maailma tempaisee mukaansa, ei Hoxxes IV:ltä tarvitse poistua pitkään aikaan.
DEEP ROCK GALACTIC
”Deep Rock Galactic on onnistunut yhdistelmä Minecraftia ja Borderlandsia. Kääpiöräiskintä kaivosten syövereissä ei ole ollut koskaan näin hauskaa. ”
Lue koko artikkeli: https://muropaketti.com/pelit/arvostelu-deep-rock-galactic-peli/